La Increïble Figuera Rebel rep el 3er atac

El 25 de novembre de 2017 els col·lectius Increïble Comestible i la Figa Rebel amb veïns de Serraparera i del poble varem fer un acte en memòria i record de les víctimes assassinades per la violència masclista. Es va plantar una figuera i col·locar una plaça conmemorativa en un jardinet davant la masia de Can Serra.

Varem escollir la figuera com a símbol de força i de lluita per canviar aquesta societat patriarcal, creant un espai vegetal per gaudir al seu voltant petits i grans al llarg dels anys.
La primera mutilació va ser un tall a la base del tronc (la meitat de la circumferència). Amb molta constància varem fer-li un seguit de cures i contra tot pronòstic aconseguirem que sobrevisqués. A principis de la primavera passada van arrencar-li una de les quatre branques que tenia, nosaltres varem continuar cuidant-la tota la primavera i l’estiu dia a dia i també varem aconseguir que revifés. Ara fa uns quants dies quan havia tret les fulles i ja tenia figues han tornat a mutilar-la salvatgement.

 

Les següents imatges són del 16 d’abril, dies abans dels darrers vendavals:

 

Per nosaltres i per les veïnes i veïns del barri considerem aquesta agressió una altre forma de violència masclista en contra d’aquest símbol de les persones assassinades i de les dones en general. També considerem que és una agressió a la vida en general, doncs aquesta figuera vol crear també un jardí de trobades, de vivències compartides entre totes les persones del barri i del poble. Un espai de joc i de contacte amb la natura, etc.

 

Per això diem:
Cap agressió sense resposta!
Entre totes ens cuidem i cuidem la vida que ens envolta perquè volem un món millor!

  

La Figa Rebel
Comparteix: