Som Alternativa considera que es podria exercir un control econòmic de les despeses de les EMDs

Som Alternativa Cerdanyola considera que el govern de la ciutat hauria de fer ús de les possibilitats que li atorga el nou Decret-Llei de 29 de març del 2019 que permet als Ajuntaments exercir un control econòmic de les despeses de les EMDs.

bellaterraEn concret, la citada norma permet que en les EMDs amb menys de 5.000 habitants, com és el cas de l’EMD de Bellaterra auditar les despeses nomenant un funcionari municipal que se’n faci càrrec. Som Alternativa entenem que la gestió econòmica de l’EMD de Bellaterra ha estat sempre opaca i creiem que l’alcalde hauria de nomenar ja un funcionari que s’encarregués de fiscalitzar la gestió que s’ha portat a terme i aixecar catifes.

Des de Som Alternativa mantenen que la millor opció és el tancament de l’EMD per assignar un model de regidors de districte i mostren la seva sorpresa perquè cap partit de Cerdanyola no s’hagi pronunciat a favor d’aquesta opció. Com a demòcrates, no obstant, no s’oposarien a una independència de Bellaterra o una agregació a un altre municipi d’aquest nucli de població si els seus veïns ho decidissin majoritàriament, tot i que pensen que cal deixar clar que això no inclou ni la UAB ni el Turó de Sant Pau.

Som Alternativa rebutja que l’alcalde negociï un nou conveni un cop que la pròpia EMD ens ha deixat clar que el problema no és el conveni sinó que pretenen deixar de formar part de la ciutat. Troben que és pràcticament una manca de respecte als ciutadans de Cerdanyola i mostra que l’alcalde no ha entès l’arrel del problema ni el seu propi paper com a alcalde. A més que és inútil entrar en una negociació a setmanes de les eleccions en la que el President de l’EMD el que vol és generar conflicte per interessos electoralistes.

Comparteix: