Obert el període d’informació pública de l’Avanç del Pla director urbanístic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Els documents de l’Avanç, que va ser aprovat en la sessió del 26 de març, es poden consultar fins al 13 de desembre del 2019 a la renovada web del PDU metropolità.

portadawebpduEl Consell Metropolità va donar llum verda al primer pas en el procés de tramitació del Pla director urbanístic metropolità. El PDU és el punt de partida per substituir el Pla General Metropolità de Barcelona, que ha ordenat l’urbanisme de 27 municipis de l’àrea de Barcelona, entre ells Cerdanyola del Vallès, durant més de quaranta anys. Després de l’aprovació es posen a disposició pública els documents de l’Avanç, el contingut dels quals és consultable a la web del PDU metropolità, renovada per a aquest propòsit. S’inicia així el període d’informació pública per a la presentació de suggeriments que s’estendrà fins el 13 de desembre de 2019, i que ha de contribuir a la redacció del Pla director urbanístic. Una vegada aprovat inicialment, s’obrirà un segon període d’informació pública que precedirà els tràmits d’aprovació provisional i definitiva.

El PDU serà l’eina que ordenarà el territori metropolità durant les properes dècades i ha de ser una peça fonamental per fer realitat el dret a la ciutat, entès com un procés de transició cap a una ciutat equitativa, en què es garanteixi el dret a l’habitatge digne, en un entorn més saludable i sostenible ambientalment, accessible, eficient i econòmicament pròsper. Es tracta d’un nou instrument urbanístic que substituirà e Pla General Metropolità (PGM) del 1976.

Comparteix: