L’Ateneu Republicà de Cerdanyola cel.lebrarà el Dia de la República presentant un llibre sobre la República de Mañosa

El proper diumenge, 14 d’abril, l’Ateneu Republicà presentarà públicament el seu segon llibre. Es tracta, en aquest cas, d’una monografia al voltant del monument La República de l’escultor Salvador Mañosa que, des de l’any 2011, presideix la Plaça Sant Ramon. Aquest llibre recull també la trajectòria artística de l’artista, amb especial atenció a la seva vinculació a la Cerdanyola, la seva ciutat natal.

Modelant2Segons manifesten els responsables de l’Ateneu Republicà, “feia temps que estàvem buscant un tema que ens permetés editar un segon llibre sobre la història del poble. L’experiència de publicar, fa ja més d’un any, els diaris de Ramon Poch sobre la Guerra Civil a Cerdanyola va ser molt gratificant. Fins que, un bon dia, Juan Antonio Hidalgo ens va comentar que sabia que Mañosa estava interessat en fer públics alguns detalls de la construcció del Monument que creia que no estaven gaire clars i que valia la pena que es coneguessin. Es va oferir també a fer la tasca de recerca amb el mateix Salvador, si estàvem interessats en editar el treball. Evidentment, li vam dir que sí”.

De les entrevistes realitzades amb l’escultor, a més de moltes facetes del monument poc conegudes, van acabar sorgint també molts aspectes de la seva biografia que possiblement sorprendran als lectors, com les facetes de Mañosa com dissenyador de cotxes de carreres o  el seu important paper en la carrera esportiva del motociclista Angel Nieto.

Presentació presidida per la Maqueta de la República

La presentació del llibre, que contarà amb la presència de l’artista, es farà al Bar Grau, el Dia de la República (diumenge, 14 d’abril) a les 18,00 h. Contarà amb la participació d’Albert Turón, president de l’Ateneu Republicà, d’Helena Solà, candidata a l’alcaldia de Cerdanyola per ERC, i del mateix Salvador Mañosa. Com atractiu afegit, durant la presentació l’acte estarà presidit per la maqueta del Monument, que els assistents podran així veure de molt aprop, i que habitualment no és accessible al públic, ja que forma part de la col.lecció privada d’un veï de la ciutat.

L’Ateneu Republicà de Cerdanyola és una entitat cultural amb la qual ERC a Cerdanyola organitza conferències i xerrades divulgatives de caire cívic i cultural, sense vinculació amb l’actualitat o la seva activitat política i que vol que, així, puguin arribar a un públic més ampli. Durant els darrers anys ha organitzat diverses activitats i ha publicat dos libres. Aquest, que es presentarà el dia 14, i “La Guerra Civil a Cerdanyola”, els diaris del Rabassaire Ramon Poch, una de les figures més destacades a la Cerdanyola dels anys 30.

Comparteix: