La UAB commemora el centenari de la jornada laboral de vuit hores

Amb motiu del centenari de la promulgació del Reial Decret Llei que estableix les 8 hores de treball a Espanya en tots els oficis, a la Facultat de Dret tindrà lloc una jornada el 3 d’abril, a les 10 h, on hi participaran Gemma Rubí, Teresa Abelló, Maria Jesús Espuny, Olga Paz, Eduardo Rojo i Teresa Torns.

Captura de pantalla de 2019-04-03 09-20-16El 3 d’abril, a les 10 h, l’Aula Magna de la Facultat de Dret acollirà una jornada organitzada pel Grau de Relacions Laborals i el Doble Grau de Dret i Relacions Laborals amb motiu del centenari de la promulgació del Reial Decret Llei (RDLI) que estableix les 8 hores de treball a Espanya en tots els oficis.

Gemma Rubí, professora de la Facultat de Filosofia i Lletres; Teresa Abelló, doctora en Geografia i Història; i Maria Jesús Espuny, de l’Institut Català de les Dones faran la benvinguda institucional de l’activitat, que porta per nom “El temps del treball: a propòsit del centenari de la jornada de vuit hores (1919-2019)”. Després, es farà una pausa de 15 minuts, seguida d’una taula rodona moderada per Olga Paz, del grup  de recerca Antígona de la UAB, a la que participaran Eduardo Rojo,  de l’Institut d’Estudis del Treball de la UAB, i Teresa Torns, doctora en sociologia.

El 1919, a Barcelona, després de la famosa vaga de La Canadenca, el govern espanyol va acceptar algunes demandes dels treballadors, entre les quals s’hi trobaven la jornada de vuit hores i la legalització dels sindicats. El 3 d’abril del mateix any es va firmar el Decreto de la jornada de ocho horas, que convertia Espanya en el segon país europeu, després de la Unió Soviètica, que aprovava un màxim de 8 hores de treball al dia i 48 a la setmana.

Aquesta jornada de formació i d’innovació està emmarcada en la Distinció Jaume Vicens Vives a la Qualitat Docent Universitària 2016. Aquesta distinció, que va néixer el 1996, té com a finalitat premiar l’excel·lència en la docència universitària i comporta un premi de 20.000 euros destinats a projectes d’innovació o de millora docent.

Comparteix: