43.383 cerdanyolenques podran votar a les Eleccions Generals del Regne d’Espanya

A partir de la propera setmana es notificarà a les persones que formaran part de les meses electorals que han estat escollides segons el sorteig efectuat en un ple extraordinari (evidentment, els polítics municipals han cobrat el ple, que no ha arribat als 15 minuts, com qualsevol altre ple ordinari).

eleccions2Les 43383 persones electores de Cerdanyola del Vallès podran exercir el seu dret en els col·legis electorals repartits per tot el municipi. Les eleccions al Parlament de Catalunya es van convocar per Reial Decret del passat 4 de març.

Avui s’ha fet el ple extraordinari per escollir els ciutadans i ciutadanes del municipi majors de 18 anys que faran les funcions de president, vocal o suplent, i que controlaran les 67 meses electorals repartides entre 13 col·legis electorals. La regidora més jove, Laura Benseny, i el regidor amb més edat, Fulgencio Yeste, han estat els encarregats d’activar el software que ha escollit les persones que formaran part de les meses electorals. Ho han fet seguint les indicacions de la secretària de l’Ajuntament i sota l’atenta mirada de bona part del consistori, que per l’ocasió s’ha assegut a les cadires habitualment reservades per a la ciutadania que assisteix als plens municipals.

Organització de les meses electorals

L’ordenament legal estableix que el President i els vocals de cada Mesa estan designats per sorteig públic entre la totalitat de les persones incloses a la llista d’electors que sàpiguen llegir i escriure i siguin menors de setanta anys, si bé a partir dels seixanta-cinc anys podran manifestar la seva renúncia en el termini de set dies. El President haurà de tenir el títol de batxiller o el de formació professional de segon grau o subsidiàriament el de graduat escolar o equivalent.

Calendari del 28A

La campanya electoral començarà a la mitjanit del 12 d’abril i finalitzarà a la mateixa hora del 26 d’abril. El dissabte 27 d’abril serà el dia de reflexió.

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès disposa d’un espai al web municipal http://www.cerdanyola.cat/eleccions en què es pot consultar el cens electoral, les seccions censals, un històric amb els comicis celebrats a la ciutat i el dia de les eleccions, es podrà accedir al programa que farà el seguiment dels comicis a la ciutat .

Comparteix: