Tot una setmana dedicada a promoure hàbits de vida saludable i sostenible a la UAB

Com interpretar les etiquetes dels aliments? Com fer un massatge cardíac? Com cuinar amb consciència? Com tenir un dia a dia sense dolor a l’esquena? Com viure millor reduïnt els contaminants ambientals? Com fer marxa nòrdica? Com ser més eficient energèticament? Com reduir l’estrés? Aquests seran alguns dels aspectes que es tractaran a la Setmana Saludable i Sostenible a la UAB, que enguany arriba ja a la desena edició, i serà de l’1 al 5 d’abril, amb més de 40 activitats gratuïtes (tallers, xerrades, caminades, activitats esportives). L’any passat hi van participar més de 3.000 persones. 

Captura de pantalla de 2018-10-19 15-42-29La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) es dedicarà la setmana vinent a promoure hàbits de vida saludables i sostenibles entre els seus alumnes, professorat i personal d’adminsitració i serveis. De l’1 al 5 d’abril, celebra la Setmana Saludable i Sostenbile -que arriba a la desena edició-, amb una quarentena d’activitats gratuïtes organitzades: tallers, conferències, caminades, cursa, activitats esportives com ara zumba, pàdel, bàsquet, entre d’altres. Totes les activitats són gratuïtes.

Conferències

El dilluns 1 d’abril, a les 12.30 h, s’inaugurarà la Setmana Saludable i Sostenible, amb la conferència titulada “Societat digital: saludable i sostenible?“, de l’expert en Internet i Alumni UAB, Genís Roca, que reflexionarà al voltant de les oportunitats/riscos/impacte que pot tenir el fet digital en els àmbits de la salut i la sostenibilitat. En la xerrada explicarà sobre com fer un ús saludable de la tecnologia, conèìxer com incideix en la nostra capacitat de concentració, com evitar els tecnoestrès o quines oportunitats ofereix per desenvolupar hàbits saludables.

El dimecres, 3 d’abril, a les 12:30h tindrà lloc la conferència “La nostra contaminació interna: alimentació, salut i societat”, que oferirà Miquel Porta, catedràtic de Salut Pública de la UAB i autor del llibre “Vive más y mejor reduciendo tóxicos y contaminantes ambientales”, a la Facultat de Filosofia i Lletres.

El divendres, 5 d’abril, es farà una jornada a la Facultat de Biociències sobre el ”Consum d’alcohol durant l’embaràs”, de les 9 a les 14 h delmatí. Hi participaran els investigadors i experts en la temàtica, Jaume Farrés (degà de Biociències), Magda Casamitjana, Montserrat Boix, Conxita Coca, Núria Gómez i Consuelo Guerri.

El mateix divendres, a les 12.30 h, Maribel Martínez, ex-jugadora olímpica d’hoquei herba als JJOO de Barcelona 92, oferirà una conferència sobre la seva experiència esportiva i personal titulada “Història d’un compromís”. Serà al Cinema a la plaça Cívica del campus.

Tallers
El dia 1 d’abril, a les 13 h, s’ha organitzat un taller de salut i benestar a càrrec de la professora Lydia Giménez-Llort, professora de psiquiatria i investigadora de l’Institut de Neurociències. El mateix dilluns 1 d’abril, a les 16 h, tindrà lloc un taller de cuina i natura, a càrrec de personal de CreatiBio (Associació per a la Divulgació de la Biodiversitat) i Puré de Palabras (blog de cuina).

A més, hi haurà un taller de recollida de residus (1 d’abril, 13 h), una xerrada per a aprendre a interpretar les etiquetes dels aliments (1 d’abril, 13.30 h) i una conferència de com gestionar l’edat en l’àmbit de la prevenció de riscos laborals (1 d’abril, 12 h), entre d’altres activitats.

El mateix dilluns 1 d’abril, a les 13h a la Plaça Cívica, la Fundació Autònoma Solidària (FAS) organitza una activitat de recollida de residus al campus. El dia següent, a les 13 h al bar d’Educació, tindrà lloc una activitat sobre alimentació saludable i justícia alimentària organitzada també per la FAS.

Activitats esportives i de salut
El dilluns 1 d’abril hi haurà un taller de marxa nòrdica que sortirà de la plaça del Coneixement (eix nord). El dia 4 d’abril tindrà lloc la caminada saludable, que enguany passarà per la vall de Can Domènech i permetrà conèixer diferents indrets del campus de Bellaterra al llarg dels 6 kms de trajecte.

El mateix dia 4 d’abril, a la fira de col·lectius, hi serà present el Xiringu de la FAS, el punt itinerant d’assessorament, informació i discussió en temes de salut dirigit a tot l’alumnat del campus. L’alumnat podrà apropar-s’hi de 13 a 15 h, i també informar-se sobre els diferents programes de voluntariat que té la Fundació Autònoma Solidària.

S’ensenyarà a fer un massatge cardíac i la tècnica de reanimació pulmonar (dijous 4 d’abril, de 11 a 14 h) a la carpa del Servei Assistencial de Salut i s’oferiran proves visuals, de tonometria, test d’ishihara i consells dietètics per a una alimentació equilibrada (dijous, de 10.30 a 15 h, a la plaça del Coneixement).

El 4 d’abril, de 10 a 14.30 h, el Bus de Banc de sang i teixits ha previst una campanya de donació de sang, estarà situat a la plaça del Coneixement (davant de la Biblioteca d’Humanitats).

Els dies 7 i 8 d’abril, s’instal·larà a la Plaça Cívica un servei de proves ràpides del VIH i la sífilis, de la mà del Programa de Salut de la FAS i Actua Vallès. L’horari serà de 10 a 17 h.

Finalmente, el dimarts 9 d’abril es realitzarà una caminada que sortirà del campus de la UAB a Sabadell, i el dijous 11 d’abril, una jornada poliesportiva que inclourà esports com el voleibol, el bàsquet 2×2 i el bàdminton (tot coincidint amb els 25 anys del campus de Sabadell).

La part més festiva de la Setmana arribarà el dimecres, 3 d’abril, a les 13.30 h hi haurà música en directe, amb actuacions musicals dl grups sorgits a la UAB, ”JoS”; ”Màrius Alfambra”; “Jordina Roca i Albert Rodas”, a l’escenari de la Plaça del Coneixement, que amenitzaran el dia al costat de diferents “food-trucks” que oferiran menjar saludable.

La UAB consolida així la celebració d’una setmana organitzada amb l’objectiu de promocionar activitats que afavoreixin l’adquisició d’hàbits saludables i sostenibles entre la comunitat universitària, que en l’edició passada, l’any passat, van comptar amb més de 3.000 persones que hi van participar.

PROGRAMA D’ACTIVITATS:

http://blogs.uab.cat/campussis/files/2019/03/PROG-SIS-19-UABF.pdf

Comparteix: