Els centres espanyols de postgrau i formació contínua es reuneixen a la UAB

Els reptes que planteja el futur de l’ocupabilitat en l’àmbit de la formació permanent i de postgrau seran el tema de la reunió d’enguany de la xarxa RUEPEP, que tindrà lloc a UAB Casa Convalescència i al campus de Bellaterra entre els dies 27 i 29 de març.

Imatge: uab.cat

Imatge: uab.cat

Del 27 al 29 de març, l’Escola de Postgrau de la UAB organitza la trobada anual de la Xarxa Universitària d’Estudis de Postgrau i d’Educació Permanent (RUEPEP), que es desenvoluparà a la seu de l’Escola, a la Facultat de Dret i a UAB Casa Convalescència, a Barcelona sota el títol “Qualitat i ocupabilitat: reptes actuals en els estudis de postgrau i en la formació permanent”.

La RUEPEP promou el contacte entre les universitats espanyoles en el tema específic dels estudis de postgrau i l’educació permanent, tant des del punt de vista acadèmic com el de la seva gestió especialitzada. En la trobada d’enguany, es debatrà sobre el paper de la gestió i certificació de la qualitat en la formació permanent, els models de formació orientats a l’ocupabilitat i la dimensió social d’aquesta formació. L’objectiu és plantejar com les universitats poden oferir programes de formació permanent transversals, interdisciplinaris, socials, innovadors i tecnològics, davant la perspectiva d’un món futur on el lloc de treball serà molt canviant i els professionals hauran de reciclar-se molt sovint.

La trobada començarà el dia 27 amb l’assemblea general de la RUEPEP, que es desenvoluparà a UAB Casa Convalescència (C. Sant Antoni Maria Claret, 171. Barcelona), i el dia 28, començaran els debats i ponències a la Facultat de Dret i a l’Escola de Postgrau, al campus de Bellaterra. A les 11 h, hi haurà una inauguració oficial on intervindran la rectora de la UAB, Margarita Arboix; el president sortint de RUEPEP, Juan Ramón Velasco; i la comissionada de la rectora per a l’Escola de Postgrau i de la Qualitat Docent, María Valdés. Seguidament, el secretari general d’Universitats del govern espanyol, José Manuel Pingarrón, oferirà la conferència inaugural, titulada “Acreditació de títols propis. Sistema d’acreditació de centres”.

El programa continuarà amb sessions sobre l’acreditació de la qualitat en la formació permanent, experiències i bones pràctiques en estudis de postgrau i educació permanent, i ocupabilitat. El dia 29, a més, Neus Pons, directora gerent de la Fundació BCN Formació Professional, presentarà un llibre sobre postgrau i formació continuada de la RUEPEP i SIGMA. La conferència final que clausurarà la trobada serà impartida per Joan Subirats, catedràtic en Ciència Política de la UAB, a les 12 h, i es titularà “Impacte social i ocupabilitat dels estudis propis”. Font: uab.cat

Comparteix: