La UAB presenta la seva oferta d’estudis als salons de l’Ensenyament i Futura

Com tots els anys, la UAB presenta la seva oferta acadèmica i de serveis per al proper curs al Saló de l’Ensenyament (del 20 al 24 de març) i al Saló Futura (els dies 22 i 23 de març), a Barcelona. Professorat i alumnat de tots els centres atendran els futurs universitaris als estands de la UAB.

Captura de pantalla de 2019-03-19 10-46-30La UAB serà present als salons de L’Ensenyament (del 20 al 24 de març) i Futura (22 i 23 de març) per promocionar la seva oferta d’estudis per al curs 2019-2020. Tots dos salons tindran lloc al recinte firal de Montjuïc, a Barcelona. La UAB informa sobre l’oferta de graus a l’estand B-237 (pavelló 1) del Saló de l’Ensenyament i sobre l’oferta de postgrau a l’estand B-230 (pavelló 5) del Saló Futura.

A l’estand de la UAB, s’oferirà informació sobre els estudis i serveis de la Universitat tant als futurs universitaris com al professorat de secundària. El cos d’informadors estarà format tant per estudiants com per docents de la UAB i, enguany, s’incorporarà com a novetat la figura de l’orientador, una persona que no informarà sobre un grau o un tipus d’estudis en particular sinó que assistirà a les persones que tinguin dubtes entre diferents carreres des d’un punt de vista general i transversal.

El Saló de l’Ensenyament obrirà les portes en diferents horaris segons el dia: del dimecres 20 al divendres 22 de març, obrirà de 9 a 19 h; el dissabte 23, obrirà de 10 a 20 h; i el diumenge 24, obrirà de 9,30 a 14,30 h. Per la seva banda, el Saló Futura romandrà obert els dies 22 i 23, de 10 a 20 h. Els estands de tots dos salons exhibiran una nova imatge promocional protagonitzada per estudiants de la pròpia UAB.

En paral·lel, la segona edició del Saló de l’Ocupació Juvenil tindrà lloc els dies 21 i 22 de març, de 9 a 19 h, al recinte de la Fira de Barcelona també. És la tercera pota de la Setmana de la Formació i el Treball, que engloba també els salons de l’Ensenyament i Futura. El Servei d’Ocupabilitat de la UAB hi serà present.

A més, la UAB ha renovat les fitxes dels seus graus per millorar l’experiència de navegació dels usuaris. Les noves fitxes s’adapten a qualsevol dispositiu: mòbil, tauleta o ordinador, amb un disseny més atractiu, més net i més clar.

Novetats per al curs 2019-2020

El curs 2019-2020, la UAB oferirà graus de nova creació de diferents àmbits acadèmics. D’una banda, la Facultat de Ciències de la Comunicació començarà a impartir el proper curs els graus en Comunicació de les Organitzacions i en Comunicació Interactiva, tots dos de 240 crèdits ECTS (quatre cursos). El Grau en Comunicació de les Organitzacions formarà professionals en la gestió de la comunicació d’empreses, institucions i organitzacions. Els estudiants coneixeran en profunditat conceptes com identitat corporativa, marca, imatge o reputació, es prepararan per afrontar tant la comunicació externa com interna de les entitats i s’enfocaran cap als sectors de la comunicació corporativa, els gabinets de premsa, la comunicació política, etc.

Pel que fa al Grau en Comunicació Interactiva, formarà els estudiants en els àmbits de la comunicació digital, els continguts generats per ordinador, les dades massives (big data), els videojocs, la realitat augmentada i la creació d’entorns immersius. Es desenvoluparan habilitats per tractar dades massives per generar productes periodístics, o crear personatges i històries per materialitzar-los en continguts generats per ordinador. Els graduats podran incorporar-se a sectors profesionals relacionats amb les xarxes socials, els videojocs i els projectes interactius en general.

I la Facultat de Filosofia i Lletres incorporarà a la seva oferta d’estudis el Grau en Estudis del Món Actual / Contemporary World Studies, de tres anys de durada (180 crèdits ECTS) i impartit en anglès. Aquesta carrera combinarà coneixements d’història, política i economia amb la finalitat de formar professionals capaços d’interpretar de manera crítica el fenòmens socials del segle XX. Les persones graduades en aquests estudis podran esdevenir consultors o analistes al servei d’organismes públics nacionals i internacionals, organitzacions socials i empresarials, cambres de comerç, think tanks, ONG, mitjans de comunicació, etc.

D’altra banda, hi haurà dues novetats acadèmiques més. L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià, centre adscrit a la UAB, estrenarà el Grau en Enginyeria en Energies Renovables i Eficiència Energètica, de quatre anys de durada, que formarà enginyers dedicats al disseny d’instal·lacions de generació amb fonts d’energia renovable. I la Facultat de Biociències de la UAB s’incorporarà aquest curs al Grau en Bioinformàtica, estudis interuniversitaris que s’oferiran conjuntament amb la UB, la UPF i la UPC. Es tracta d’un grau de tres anys impartit en anglès, l’únic arreu d’Espanya dedicat a la bioinformàtica.

A més, la UAB durà al Saló de l’Ensenyament una altra novetat destacada: els pregraus duals UAB, una nova oferta formativa professionalitzadora de la UAB, sense precedents a les universitats catalanes. Es tracta d’una titulació pròpia prèvia al grau de tipus professionalitzador, d’un any de durada (60 crèdits ECTS), adreçada a persones joves que compleixen els requisits d’accés a la universitat i interessades en professionalitzar-se en camps determinats del seu interès en base a un procés coordinat entre la universitat i l’organització que també les forma. Al Saló, es presentaran el pregrau d’especialista en sistemes d’informació a les administracions locals, que la UAB impartirà en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, i el pregrau en radiologia que s’impartirà a la Unitat Docent Parc Taulí, a Sabadell.

I, pel que fa al Saló Futura, la UAB presentarà una oferta de més de tres-cents màsters oficials i propis que abasten tots els camps acadèmics i que han estat programats amb l’objectiu d’atendre les necessitats d’especialització del món laboral tot pensant en els perfils professionals del futur i d’obrir les portes a una carrera investigadora capdavantera i orientada a la internacionalització.

Comparteix: