Els Drets Humans i la Solidaritat centraran la tercera matinal d’Educant per a la vida el proper 23 de març.

Xènia Amorós per la FAPAC i Maria Castaño i Victòria Calvet per Acollim Cerdanyola – Ripollet exposaran les seves propostes i defensaran que totes les persones som ciutadanes del món però que calen recursos si volem avançar en la defensa dels drets bàsics.

En la segona part de la matinal, sota el títol Compartim per créixer, es presentaran accions educatives que ja es porten a terme a la nostra localitat.

IMG_20190316_190217_773 (1)Aquesta matinal, la tercera d’aquest curs escolar, completa la proposta d’una educació basada en els Valors. En aquest cas volem posar sobre la taula que, per motius diversos, les persones cerquem llocs on viure pensant que són millors que els nostres de procedència. Motius econòmics, mediambientals, polítics,…fan que ens desplacem i no sempre de la manera més idònia.

Catalunya, que sempre ha estat terra d’acollida, segueix rebent persones d’arreu i hem cregut convenient dedicar una matinal per reflexionar i compartir sobre l’actualitat en les condicions d’acollida, per avançar en l’anàlisi d’aquestes i com propiciar resultats més responsables i coherents. Cal preguntar-nos quines mesures disposa, aprova i estableix el govern, quin és el paper de les ONG i com ho viuen els nostres infants i joves, com ho vivim totes plegades.

El legítim sentiment de pertinença a un poble o nació acompanya a un sentiment de pertinença a una realitat més àmplia, també ens sentim ciutadanes del món.

Dissabte 23 de març, de 10.30 a 13.30

Institut Banús. Sant Casimir, 16 – Cerdanyola del Vallès -

Les jornades compten amb el suport de les següents entitats, col·lectius i organitzacions : PAC Cerdanyola, FAPAC, CGT, CCOO, UGT, USTEC, SEPC, DxR, Espai Obert i CDR Cerdanyola.

Comparteix: