L’Esbart Dansaire Sant Marçal celebra el 40 aniversari de l’entitat.

La colla de Gitanes de Cerdanyola, en actiu des de principi del segle XX, va començar a ampliar el seu repertori de danses l’any 1969, amb la Dansa de la Tirotitaina.

Imatge: Ajuntament

Imatge: Ajuntament

A partir d’aquí, fruit de les ganes dels dansaires i director Àlvar Francisco i Ballarin d’aprendre noves danses i formes de ballar, 10 anys més tard, la colla es va convertir en un Esbart Dansaire. El 29 de setembre de 1979, es va fer la presentació oficial de l’Esbart Dansaire Sant Marçal al Casal Parroquial, antiga seu de l’entitat. 40 anys després d’aquesta presentació, l’Esbart segueix ampliant el seu repertori i compartint amb el públic les danses i tradicions catalanes.

Per celebrar aquest aniversari, durant aquest any es faran diferents activitats commemoratives per posar en valor la feina i l’esforç de les persones que han format part de l’Esbart al llarg dels anys. Al mes de juny hi haurà una ballada infantil amb els més joves de l’Esbart i altres grups convidats, per celebrar que la canalla són el futur de la dansa catalana.

El 29 de setembre, dia exacte de l’aniversari, hi haurà un dinar de germanor amb ex-dansaires i col·laboradors de l’Esbart per donar el tret de sortida a l’exposició del 40 aniversari, amb fotografies, símbols i vestuari tradicional per recordar la trajectòria de l’entitat fins al dia d’avui.

També farem una conferència sobre les Danses Vives, les danses del present, per ser conscients que la dansa catalana no és només un record sino que forma part de l’actualitat dels pobles i la nostra cultura.

Finalment, el 10 de novembre hi haurà una ballada amb més de 70 dansaries i ex-dansaires que tornaran al escenari per fer un recorregut per la història de l’Esbart a partir de les danses més representatives del nostre repertori.

Comparteix: