‘UAB Reptes 2019′, l’esdeveniment de generació d’idees per resoldre reptes socials al Campus

Adreçat a l’alumnat de Grau, se celebrarà el 12 de març i estarà dinamitzat per Xavier Verdaguer, fundador d’Imagine Creativity Center. Fomentarà el treball en equips multidisciplinaris per idear projectes basats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Inscripcions fins el 10 de març.

asdfLa UAB té reptes i vol que el seu alumnat sigui part de la solució. Després de l’èxit de les passades edicions, amb més d’un centenar participants cadascuna, la UAB organitza UAB Reptes 2019. L’objectiu torna a ser implicar les persones estudiants de Grau en la resolució dels desafiaments socials que existeixen al Campus i promoure el treball i la col·laboració en equips multidisciplinaris per generar noves idees que hi donin resposta.

L’esdeveniment tindrà lloc el 12 de març, a les 10:00, a la Sala d’Estudis de l’edifici RR, a la plaça Cívica –caldrà acreditar-se a les 9:00–. Està concebut com un taller d’innovació disruptiva de 180 minuts en què les persones participants, agrupades en equips amb membres de diverses Facultats, exercitaran la seva creativitat per idear una solució a un dels desafiaments proposats. Tot plegat, amb la dinamització de Xavier Verdaguer, creador d’Imagine Creativity Center.

Els reptes que llançarà la UAB són quatre i estan basats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS):

  • Assolir la igualtat de gènere i l’apoderament de totes les dones.
  • Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, així com l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom.
  • Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles.
  • Adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

L’organització de UAB Reptes 2019 ajudarà l’alumnat a generar propostes de valor ordenades i clares que permetin visualitzar un camí a seguir per a la solució dels problemes. D’aquesta manera, el producte final seran les propostes que cada equip presentarà, sempre d’aplicació dins la pròpia Universitat.

Un jurat expert seleccionarà quatre equips guanyadors: un per cada repte. Aquests equips rebran un certificat distintiu i guanyaran un passi directe per participar al concurs de generació d’idees STARTUP LAB UAB 2019, on obtindran assessorament i suport per tal de desenvolupar el seu projecte i/o fer un primer prototip o prova de concepte.

Per altra banda, totes les persones participants a UAB Reptes 2019 rebran un certificat de participació que hauran de recollir en dies posteriors a l’esdeveniment a l’espai co-working de UAB-Emprèn, també a la primera planta de l’edifici RR, a la plaça Cívica.

UAB Reptes 2019 és una iniciativa del Vicerectorat d’Alumnat i d’Ocupabilitat de la UAB; ha estat desenvolupada pel Servei d’Ocupabilitat de la UAB a través del seu Programa de Generació d’Idees UAB-Emprèn i amb la col·laboració del Parc de Recerca de la UAB.

Comparteix: