Presentació de Quim Oltra com a candidat d’ERC a la presidència de l’EMD Bellaterra

El passat dissabte 9 de març, a la Plaça del Pi de Bellaterra, es va fer l’acte de presentació oficial de Quim Oltra com a candidat d’ERC a la presidència de la seva EMD. El van acompanyar en l’acte Helena Solà, candidata dels republicans a l’alcaldia de Cerdanyola, l’ex-conseller de la Generalitat i professor universitari Joan Manuel Tresserras i el periodista i també professor universitari Enric Marin.

FotoOltraOKAls seus parlaments, tant Tresserras com Marin -tots dos, veïns de Bellaterra, i per tant coneixedors de la realitat de l’EMD- han coincidit en destacar la importància de les properes eleccions municipals en el procés de construcció de la República Catalana. Un procés, però, que segons ha comentat Marín, “ara ha entrat en una nova fase, que ningú sap quan durarà, però en la qual hem d’aprendre dels errors comesos i en el que ens hem d’esforçar i fer tot el que estigui a les nostres mans per aconseguir ajuntaments republicans”.
Per a Trasserras, després d’uns anys en els quals els republicans s’han centrat molt en dissenyar tot un seguit d’estratègies centrades en aconseguir objectius molt ambiciosos, ara ha arribat el moment de, sense renunciar a res, tornar a posar en focus en la gestió dels objectius més concrets i que afecten al dia a dia de la gent. Per a Marin, és fonamental que en aquest nova fase política a la qual ara entra Catalunya, les forces polítiques progressistes i republicanes obtinguin un resultat aclaparador, per posar en marxa noves formes de fer política, radicalment democràtiques. “A Bellaterra, la millor opció d’aconseguir aquest objectiu és Quim Oltra”.

Oltra: el canvi a Bellaterra és necessari i inevitable

En el seu parlament, Oltra ha afirmat que no persegueix la presidència de l’EMD com a un objectiu si no com un mitjà per aconseguir, des de Bellaterra, posar un grau de sorra per millorar el món que deixarem als nostres fills. En aquest sentit, s’ha referit a diverses iniciatives que caldria impulsar des de la presidència de l’EMD. Des de temes estrictament locals, com la necessitat de modificar unes polítiques urbanístiques dissenyades fa més de 100 anys i totalment inadequades amb les actuals necessitats dels veïns de l’EMD a altres de caire més general, com podrien ser la d’implantar a Bellaterra polítiques mediambientals que permetin combatre de forma efectiva fenòmens tant preocupants com el de l’escalfament global. Ha fet referència, també, a l’impressionant capital, en termes de talent humà, que existeix, i que malauradament en aquests moments està desaprofitat perquè no existeixen recursos que permetin que les persones del barri estableixin entre elles el tipus de relacions que permetrien aprofitar al màxim tot aquest talent.

Helena Solà: al Bellaterra li cal una proposta de futur clara i realista

Finalment Helena Solà, candidata a l’alcaldia de Cerdanyola ha fet referència, entre d’altres temes, a la persistent i pacient tasca que Oltra ha fet, durant quatre anys, a la secció local d’ERC a Cerdanyola per modificar les polítiques i els punts de vista que des d’ERC Cerdanyola es tenia respecte a les polítiques que cal aplicar a l’EMD. “Durant aquests quatre anys”, ha dit Solà, “hem tingut moltes discussions, i algunes molt tenses, respecte a aquest tema. Però finalment, el Quim ens ha fet veure que els seus plantejaments són els correctes”. Solà ha fet referència a la proposta que ERC va fer per a Bellaterra, públicament, el passat mes de novembre, consistent bàsicament en impulsar des de l’Ajuntament un conveni de màxims com el de Valldoreix. En aquest sentit, ha dit, esperem ser capaços de transmetre als veïns de Bellaterra que la nostra proposta és la que més convé als seus interessos. “La nostra és”, ha dit, “una proposta positiva, clara i, sobre tot, realista i realitzable. No com altres propostes que recentment s’han posat sobre la taula, curiosament a pocs mesos de les eleccions municipals, i que tots el experts consultats ens indiquen que són de més que difícil materialització”.

Comparteix: