La JOC i el Cor de l’AMCV uneixen forces per fer sonar la bellesa del Rèquiem de Fauré a Cerdanyola

Les dues formacions musicals revaliden el tàndem que ja van provar l’any passat. Serà el proper dissabte 7 d’abril a l’Església de Sant Martí a les 18h.

cartell JOC-AMCV requiemPer segona vegada en el que va d’any, la Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC) i la Coral de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) uniran esforços i talent en una producció conjunta que farà sonar a Cerdanyola una de les misses més boniques de la història: el Rèquiem de Gabriel Fauré. Després del concert de la passada tardor, ambdues formacions musicals, constituïdes per estudiants, professionals i amateurs d’edats diverses, es tornaran a barrejar per oferir un repertori tan sentit i intimista en un espai idoni. Un concert que aplegarà més de 70 músics a l’altar de l’Església de Sant Martí i que tindrà lloc el proper dissabte dia 7 d’abril de 2019 (18:00h) per un preu de 8 euros.

A la primera part, els músics de la JOC interpretaran una simfonia per a cordes de Felix Mendelssohn. Concretament la número 7, en re menor; una obra de joventut, gran virtuosisme, domini del llenguatge i energia desbordant. Juntament amb dotze simfonies més del mateix tipus, Mendelssohn va escriure aquesta peça per a entre 1821 i 1823, quan tenia entre 12 i 14 anys. El compositor acostumava presentar-les a casa seva amb una orquestra privada per als socis i amics dels seus pares que formaven part de l’elit intel·lectual de Berlín.

Una de les més interpretades de la història

A la segona part, el viatge musical s’aturarà a finals del segle XIX: el Rèquiem de Fauré, una de les peces més interpretades a l’actualitat arreu del món, sonarà a l’Església de Sant Martí de la mà de l’orquestra, el cor i dos solistes convidats per a l’ocasió (Maite Arciniega i Manel Cubeles, alhora director del cor). Fugint del dramatisme de molts rèquiems anteriors, la versió de Fauré d’aquest text litúrgic és ple de llum i bellesa. Té una instrumentació completament peculiar ja que li dona el protagonisme a instruments que tradicionalment no ho són i busca constament una atmosfera de pau i serenitat.

La batuta del concert la durà Borja Mascaró, director estable de la JOC. “Després del concert de tardor que vam fer plegats, aquest Rèquiem és la confirmació que les dues formacions cerdanyolenques passen un moment dolç i són capaces d’interpretar plegades peces d’un alt nivell d’exigència musical”, diuen des de l’organització.

Detalls pràctics

Les entrades es poden comprar al web entrades.agrupaciomusicalcerdanyola.cat per un preu de 8 euros. Si no s’esgoten, també es podran adquirir localitats abans de començar el concert. La mateixa producció també s’interpretarà el dia abans, el 6 d’abril a les 21h, al teatre Plaza de Castelldefels.

 

Comparteix: