Manifest de La Figa Rebel en motiu del dia de la dona treballadora

Un any més, el 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, arreu del món hem organitzat una Vaga General Feminista laboral, de consum, de cures i educativa, perquè volem continuar insistint i fer realitat totes les nostres reivindicacions per construir un món més just i més nostre on posem fi a la violència per raó de gènere, origen o classe social.

IMG-20190304-WA0009Exigim polítiques públiques que ens emparin i que ens protegeixin de totes aquestes formes de violència. Ens volem vives, lliures i amb vides dignes i felices!

Prou d’ invisibilització de les tasques de cures i domèstiques!

Ens aturem perquè siguin valorades les tasques històricament invisibilitzades, explotades i despreciades: el treball reproductiu i de cures. Reivindiquem que aquest treball sigui reconegut com un bé social de primer ordre que ha de ser repartit i redistribuit.

Exigim uns serveis públics gratuïts i de qualitat perquè no se’ns assignin aquelles tasques que l’Estat ha de garantir.

Prou de discriminació salarial, de menyspreu i d’assetjament sexual en l’àmbit laboral!

Contra la precarietat laboral. Volem una jornada laboral de 30 hores que ens permeti desenvolupar un projecte vital amb dignitat i autonomia, i exigim igualtat de condicions en l’accés i remuneració al mercat laboral.

Prou d’ingerències en les decisions sobre els nostres cossos!

Exigim la despenalització de l’avortament així com la seva legalització i cobertura gratuïta arreu del món.

Volem el dret a la reproducció assistida per les lesbianes.

Volem que les persones amb identitat trans tinguem accés als tractaments sense que se’ns patologitzi i tinguem autonomia per decidir si volem aquests tractaments.

Prou d’educació sexista!

Per una educació feminista, inclusiva, pública, gratuïta i laica. Reivindiquem el dret a una formació afectivo-sexual, que ens eduqui en la diversitat.

Prou de racisme i exclusió! Obrim fronteres!

Denunciem les polítiques migratòries i de militarització de les fronteres i exigim l’acolliment de les persones migrades, així com la derogació de la Llei d’Estrangeria i el tancament dels CIES.

Prou de repressió i criminalització de la protesta!

Exigim la derogació de la “Llei Mordassa” i denunciem la repressió contra el moviment feminista per part de les institucions.
Suma’t a la vaga!

Aturem el món mogudes pel desig de revolucionar les nostres vides!

Comparteix: