Capbussada a les memòries de Joan Margarit

El 14 de març i en el marc del programa Cafè amb lletres visitarà la nostra ciutat Joan Margarit, considerat per molts com el poeta català viu més important. Vindrà a presentar presentarà les memòries Per tenir casa cal guanyar la guerra (Proa:2018).

Joan Margarit, poeta, arquitecte i catedràtic jubilat de la Universitat Politècnica de Catalunya, va néixer a Sanaüja el dia 11 de maig de 1938.

banner_ajuntament_joan_margaritEn el llibre que presentarà fa unes memòries d’infantesa amb les quals el poeta no el preocupa gens quedar bé, sinó que es capbussa de ple en els records que li han quedat clavats i tracta d’entendre per què són allà i de quina manera tenen a veure amb la construcció de la seva vida i de la seva poesia.

A la coberta, el lector veurà el nen que era Margarit en un balcó de Girona; també va viure a Sanaüja, a Rubí, a Figueres, a Barcelona, a Santa Coloma de Gramenet i finalment a la ciutat de Santa Cruz de Tenerife, d’on anava i tornava en uns lents i solitaris vaixells de càrrega que han impregnat per sempre més els seus poemes.

Al juny de 2008 fou guardonat amb el Premi Nacional de Literatura concedit per la Generalitat de Catalunya per la seva obra Casa de Misericòrdia. L’octubre del mateix any i per aquest mateix poemari, també fou guardonat amb el Premio Nacional de Poesia atorgat pel Ministeri de Cultura de l’Estat Espanyol.

La presentació es farà el 14 de març a la Sala Enric Granados de la Biblioteca Central. Començarà a les 19:30 h i serà d’accés lliure per a tothom.

La propera activitat del Cafè amb lletres serà un especial Sant Jordi que es farà l’11 d’abril a les 19:30 h, a la sala Enric Granados de la Biblioteca Central.

Comparteix: