El Museu d’Història de Cerdanyola del Vallès dedicarà les activitats de març a les dones com a protagonistes de la història
Les activitats estables i les programades al voltant de l’exposició temporal dedicada a La Draga tindran com a protagonistes les dones.
Per a conèixer com eren alguns aspectes de la vida quotidiana de les dones des de fa 7.000 anys fins al segle XVIII el Museu d’Història de la ciutat proposa diverses activitats per submergir-nos en la història.
Aprofitant l’estada al Museu de Ca n’Oliver de l’exposició La revolució neolítica. La Draga el poblat dels prodigis es proposa una visita dedicada a “Les dones de la Draga”. Qui hi participi podrà acostar-se a la vida quotidiana de les dones de fa més de 7.000 anys que vivien al poblat banyolí de La Draga.
La visita es farà el 9 de març, a les 18:30h. És gratuïta, no cal inscripció per participar i està recomanada per a majors de 10 anys. El Museu disposa de servei de canguratge per als més petits.”
Les activitats estables ens parlen de les dones
El Poblat i el Museu de ca n’Oliver faran el primer cap diumenge de mes, el dia 3 de març, la tradicional jornada de portes obertes. A partir de les 12h començarà una visita guiada gratuïta al jaciment i al taller metal·lúrgic reconstruït. Durant el recorregut, es descobriran quines evidències arqueològiques parlen de les activitats que les dones del poblat desenvolupaven en la seva vida quotidiana. També es visitarà el taller metal·lúrgic, un espai eminentment masculí.
Ca n’Oliver, un poblat ibèric laietà. Diumenge 3 de març, a les 12 hores i al Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver (carrer de València, 19)
Una altra activitat estable, la visita guiada a l’exposició permanent, es dedicarà a veure, entre altres aspectes de la cultura ibèrica, quines activitats feien les dones i quin paper tenien dins de la societat ibèrica. Després, es visitarà les dues cases reconstruïdes del poblat, uns espais domèstics que estava en mans femenines. La visita està recomanada per a majors de 10 anys.
Cerdanyola, terra d’ibers, es farà el segon diumenge de març, el dia 10 de març, a les 12 h. La visita és gratuïta amb l’entrada al Museu.
El mateix diumenge 10 de març, a les 12 h, i a l’Església Vella de Sant Martí es farà una visita guiada per descobrir la història de les esglésies i de la parròquia de Sant Martí de Cerdanyola del Vallès on es descobriran els treballs de recuperació de la decoració barroca interior. També es parlarà del paper de les dones en les comunitats pageses des del segle XVI. L’entrada és lliure i la visita gratuïta a aquesta activitat, coneguda com a Sant Martí,una església per a la pagesia. Recordar que aquesta activitat es fa cada segon diumenge de mes i que l’Església Vella de Sant Martí roman oberta al públic de 10.30 a 13.30 hores.
Les activitats continuaran durant el mes de març amb l’obertura de l’Església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes el dia 17 de març (tercer diumenge del mes), al Museu i Poblat ibèric de Ca n’Oliver amb un taller sobre modelatge de ceràmica neolítica (17 de març); el taller dedicat al paper de les dones a la medicina tradicional i màgica que es farà a Ca n’Ortadó (24 de març) i la xerrada desigualtat social durant el neolític (26 de març), programada al Museu i Poblat ibèric de Ca n’Oliver.