Rosalía Vázquez-Álvarez presenta l’informe de l’OIT sobre salaris i parla de bretxa salarial

El darrer informe de l’OIT sobre salaris al món constata un increment salarial feble durant els darrers anys, així com una diferència en la remuneració dels homes i les dones del 20%. L’estudi serà presentat per primer cop en una universitat el proper 1 de març, a la UAB.

oit-salarios-kRcE--1248x698@abcRosalía Vázquez-Álvarez, membre de l’Organització Internacional del Treball i coautora de l’Informe mundial sobre salaris de l’OIT, presentarà els resultats de l’estudi i parlarà de la desigualtat salarial entre homes i dones l’1 de març, a la Facultat de Dret. L’acte, que tindrà lloc a l’aula magna, a partir de les 9,30 h, serà presentat per Eduardo Rojo, catedràtic del Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques de la UAB. Es tracta de la primera presentació de l’informe que es realitza en una universitat.

Seguidament, hi haurà una taula rodona amb Lidia Sandalinas (CC.OO.), Eva Gajardo (UGT), Maria Àngels Pujols (Consell de Relacions Laborals de la Generalitat), Ana Macho (FEPIME) i Laia Grabulosa (Confederació – Associació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya). Moderarà el debat Pilar Carrasquer, professora del Departament de Sociologia de la UAB.

Un 20% de bretxa salarial

A partir de dades obtingudes a 136 països, l’últim informe mundial sobre salaris de l’OIT constata que el creixement mundial del salari ha estat feble: va passar del 2,4% el 2016 al 1,8% el 2017, que representa el nivell més baix des del 2008. A més, les diferències de remuneració entre homes i dones, d’al voltant 20% a escala mundial, segueixen sent inacceptablement altes.

Segons l’informe, als països d’alts ingressos, la diferència de retribució entre els dos sexes és més elevada en l’extrem superior de l’escala salarial, mentre que, als països d’ingressos baixos i mitjans, és més gran entre els treballadors pitjor remunerats. A més, en nombrosos països, les dones tenen un nivell d’educació més alt que el dels homes però perceben salaris inferiors, tot i que treballin en les mateixes categories professionals.

Aquesta trobada està organitzada per l’Observatori per a la Igualtat i pel Centre d’estudis i recerca Dones i Drets amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Dona Treballadora i de la celebració del centenari de la OIT. Per inscriure-s’hi, és necessari omplir el següent formulari.

Comparteix: