El Vallès Occidental es suma a les reivindicacions de millores urgents a la línia R4

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va participar en l’acte reivindicatiu que es va fer a l’estació de Manresa, convocat pel Consell Comarcal del Bages per reclamar millores urgents a la línia R4. A la concentració hi van participar alcaldes dels municipis on passa la R4 – a la fotografia no apareix Carles Escolà – , així com agents socials i econòmics de la zona.

CapturaLa concentració va començar amb un minut de silenci per retre homenatge a la persona que va perdre la vida en l’accident del passat 8 de febrer a Castellgalí. També es va expressar el suport a les persones ferides.

Durant l’acte es va posar de manifest la manca d’inversions en aquesta línia i la necessitat d’actuacions urgents. Els alcaldes i alcaldesses, així com els agents econòmics i socials, han acordat una declaració institucional a la qual s’ha adherit el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

En aquesta declaració es demana que, en el termini de 15 dies, el Ministeri de Foment rebi a una delegació del territori per poder abordar un calendari d’execució de les actuacions previstes a la línia R4 de Rodalies, prioritzant les que afecten a la seguretat. També es demana que es realitzi una investigació a fons sobre les causes que van provocar l’accident.

El text reitera les demandes de la Declaració del Consell d’alcaldes i alcaldesses que es va aprovar el passat 23 de novembre, just després d’un altre accident a la R4, que també va provocar una víctima mortal al terme municipal de Vacarisses. En aquell moment ja es va demanar a ADIF que es portin a terme de manera urgent totes les actuacions necessàries per garantir la seguretat de tota la infraestructura, per tal d’oferir un servei competitiu, eficient i segur, que uneixi la capital de Bages amb Barcelona en menys d’una hora.

Comparteix: