L’alcalde denuncia públicament la falta de professionalitat i voluntat de servei públic de la secretària municipal

L’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, respon a la querella criminal interposada per la secretària municipal, Aurora Corral, acusant-la públicament d’excedir-se en les seves funcions com habilitada i apropiar-se de la tasca política que pertoca als càrrecs electes, en el que considera una ingerència de la tecnocràcia en la democràcia.

taula_roda_de_premsaL’alcalde, Carles Escolà, explica que la recent querella criminal interposada per la secretària municipal contra la seva persona per prevaricació, després que l’alcalde hagués encarregat un expedient informatiu que posava en qüestió la seva professionalitat i manca d’ètica, “traspassa totes les fronteres del que es pot considerar acceptable”.

Escolà recorda que al juny de 2017 va demanar incoar expedient sancionador contra la funcionària estatal una vegada esgotades les altres vies per reconduir la situació de constant enfrontament en les relacions entre secretaria municipal i govern municipal. L’alcalde va posar en coneixement de la Direcció General de l’Administració Local i al Ministerio de Hacienda y Función Pública una sèrie de fets que als seu entendre “posaven en qüestió la professionalitat i la voluntat de servei públic de la senyora Aurora Corral”.

Una vegada el Ministeri i la Direcció General van comunicar no veure elements suficients per obrir expedient sancionador, el 15 de maig de 2018, i a instància de la Direcció General, mitjançant resolució d’alcaldia, es decideix obrir expedient informatiu per les actuacions de la secretària, nomenant com instructor a un lletrat municipal extern a l’Ajuntament. L’instructor conclou al seu informe que “al menys en quatre aspectes l’actuació de la secretària esdevé irregular i impròpia, en una extralimitació de funcions sistèmica”.

Carles Escolà deixa clar que “l’actuació de la secretària municipal extralimitant-se en les seves funcions com funcionària, no és un problema de l’alcalde o el govern, si no que el pateix la ciutat, i s’emmarca en un pla general de modificacions legislatives estatals per intervenir en els consistoris a favor de determinades polítiques de retallades socials, i que el cas de Cerdanyola està suposant una greu sobrecàrrega de feina per al personal municipal i pèrdua de diners per a la ciutat”.

L’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, lamenta la tebiesa en la posició de la Direcció General de l’Administració Local de la Generalitat i la impossibilitat d’actuació del consistori “per defensar-se d’un cas d’usurpació del poder polític que correspon al càrrecs democràticament elegits per la ciutadania”. Escolà es mostra convençut que la querella criminal interposada per la secretària municipal, actualment en diligències prèvies, no tindrà recorregut judicial.

L’alcalde de Cerdanyola ha rebut el suport presencial dels alcaldes de Ripollet i Sabadell, José María Osuna i Maties Serracant, els diputats i diputades del Parlament, Joan Josep NuetElisenda Alemany i Maria Sirvent, el diputat provincial Quim Duran, i l’ex diputada Mireia Boya.

Aquesta noticia ha estat elaborada pels mitjans de comunicació de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

Comparteix: