La UAB dóna el tret de sortida a aconseguir rebaixar les taxes universitàries

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha estat l’escenari per donar el tret de sortida aquest dijous a la campanya de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per aconseguir per “llei” la rebaixa d’un 30% de les taxes universitàries.

Captura de pantalla de 2018-10-19 15-42-29La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha estat l’escenari per donar el tret de sortida aquest dijous a la campanya de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per aconseguir per “llei” la rebaixa d’un 30% de les taxes universitàries.

Així ho ha explicat la portaveu de la iniciativa, Aida Sanuy, i ha recordat que la petició s’ha aprovat amb tres mocions al Parlament i s’ha fet “cas omís”, per aquesta raó ha justificat que iniciïn aquesta mesura des de l’àmbit estudiantil .

Sanuy ha apuntat que des de 2012 les matrícules han pujat un 66% i que la ILP pretén, a més d’aquesta reducció de les taxes, “socialitzar les problemàtiques del cost dels graus a Catalunya”.
L’acte, amenitzat amb música, ha comptat amb les intervencions de les diputades al Parlament Elisenda Alamany (CatComú), Maria Sirvent (CUP) i Rut Ribas (ERC), així com la rectora de la UAB, Margarita Arboix, entre d’altres personalitats i persones vinculades a l’àmbit universitari.

Arboix ha mostrat tot el suport de la UAB per aquesta iniciativa i ha afirmat que desconeix què farà la Cambra catalana, però ha animat els impulsors a que surti “un compromís ferri” per aconseguir la reducció de les taxes.

La rectora ha advertit que, en cas d’aconseguir l’objectiu, no vol que vagi en detriment de les ajudes públiques a les universitats, subratllant que les de la UAB són les mateixes des de 2011.
La campanya està prevista que arribi a les diferents universitats catalanes i Sanuy no ha descartat que, en el supòsit de portar les signatures al Parlament, es plantegin mobilitzacions –com vagues– perquè els polítics “sentin la pressió” dels estudiants. Font: EFE.

Comparteix: