Podem fa oficial la seva llista i dóna informació de l’intrusisme que ha patit el partit

Podem Cerdanyola vol informar dels resultats oficials de les eleccions primàries realitzades de forma presencial el passat dia 1 de febrer del 2019 i vol fer, també, algunes precisions a les informacions que han aparegut darrerament a la premsa local relacionades amb aquest tema i que esperem serveixi per tancar d’una vegada per totes aquest tipus de confusions.

WhatsApp Image 2019-02-09 at 16.14.42Ha de quedar clar que Podem es presenta per primera vegada de forma oficial a les eleccions municipals 2019 de Cerdanyola. En les eleccions anteriors la nostra formació no s’hi va presentar com a candidatura i és per això que algun inscrit s’hi va presentar a
títol individual. Segurament és d’aquí on han sorgit moltes confusions que més endavant aclarirem.

Pel que fa a les eleccions primàries per a les municipals 2019, l’única llista acceptada pel comitè electoral de Podem va ser la de la gent de Podem Cerdanyola que, de forma continuada setmana rere setmana, ha anat treballant i enfortint els vincles amb el Cercle
que ha estat reconegut oficialment. El comitè electoral no va validar d’altres persones que clarament practicaven una mena d’intrusisme en una organització política amb la qual no tenien ni contacte , ni cap tipus de vincle local, com explicarem més endavant.

La nostra candidatura , “ARA SÍ, PODEM CERDANYOLA”, està formada per més d’una vintena de persones que han estat avalades degudament per la nostra organització i que és oberta a sumar i eixamplar el nostre projecte. Com ja és conegut, al mes de novembre vam fer la presentació d’En Comú Podem Cerdanyola, juntament amb part del Comuns. En aquesta línia també estem establint contactes amb moviments socials i gent independent.

Finalment, el resultat oficial de les eleccions primàries que es realitzaren el passat divendres 1 de febrer, és el següent (podeu consultar-lo en el següent enllaç: https://primariasmunicipales2019.podemos.info/resultados/el-ayuntamiento-de-cerdanyola-del-valles/

Cap de llista: Cecília Collado Lizama.
Membres de la llista:
1. Maria Teresa García Pérez
2. Pilar Adell Gutiérrez
3. José Alegre Iserte
4. Asier Debasa Cabero
5. Casilda Pérez Gómez
6. Margarita Teranishi Castillo
7. Ana Gómez Romera
8. Leonardo Francisco Lamich Betancourt

D’altra banda, arran de la publicació apareguda al TOT CERDANYOLA del passat 3 de febrer, tota la gent del Cercle de Podem Cerdanyola volem puntualitzar algunes coses que són inexactes o no certes de la seva informació.

En primer lloc, volem deixar clar que el Sr. Ivan González , actual regidor municipal per Compromís per Cerdanyola, no té cap vincle amb Podem Cerdanyola. Tot i que en un primer període de la nostra formació crèiem que en formava part, el cert és que es va desvincular del Cercle des del 2015, tan bon punt va entrar a formar part de l’equip de govern de la ciutat. D’aleshores ençà, mai ha mantingut cap vincle ni contacte amb nosaltres . Ha estat un regidor que no representava Podem Cerdanyola a l’Ajuntament,
tot tenint present que al 2015 Podem no es va presentar com a candidatura oficial.

Malauradament, algunes persones de bona fe han cregut que Podem Cerdanyola estava representat per ell en el govern municipal de la ciutat, però és evident que mai ha estat així. El Sr. González potser va utilitzar el nom de Podem com a aval per presentar-se
individualment a les eleccions municipals del 2015, però en cap cas ha representat el nostre Cercle Podem Cerdanyola. Potser és inscrit, però la inscripció telemàtica no garanteix que aquestes persones s’integrin activament en el cercle de la ciutat. A més a
més, signant com a signat el seu suport a una altra candidatura que competirà amb Podem a les properes eleccions municipals, potser hauria estat més correcte i coherent que s’hi presentés en les seves llistes, no en les de Podem. I el mateix es pot dir d’altres
persones que també s’hi han presentat a les primàries com ara la regidora per Compromís Conxi Haro qui tampoc mai ha tingut cap tipus de relació amb Podem Cerdanyola o d’altres persones que també s’hi han presentat.

Hem de dir que, en general, més enllà de la vàlua personal que cadascú pot tenir, tothom dubta de l’honorabilitat política de persones que sense formar part activa d’un partit o d’un grup polític, que no hi han estat presents des de fa anys, “apareixen” un
bon dia, quan han d’haver-hi eleccions, com si fossin membres actius. Pel que fa al cas que ens ocupa, el comitè electoral de Podem Catalunya també va tenir en compte tot això i no va validar aquestes persones “aparegudes sobtadament” per a les primàries
municipals.

En segon lloc, sí que hem de dir que vam quedar sorpresos desagradablement quan vam veure que la fotografia del 2015 apareguda en la informació del Tot Cerdanyola que donava notícia de la situació política davant les contesa electoral , ja que no correspon
a la realitat del nostre Cercle ni en el 2016, ni en el 2017, ni en el 2018 ni, evidentment, en el 2019. No entenem per què s’utilitza una fotografia tan antiga, a no ser que es vulgui remarcar que el Sr. Ivan González pertany encara a Podem perquè es va
fotografiar rere el cartell del Cercle al 2015, poc abans de desvincular-se del cercle totalment. En la línia de contribuir a fer una pràctica informativa clara i fiable, creiem que mantenir-la en aquests moments com a capçalera de la notícia pot induir a error als
lectors i lectores de Cerdanyola i, en aquest sentit us donem més avall l’enllaç on podeu trobar la nostra fotografia actualitzada.

També volem expressar un cert malestar pel to i forma de la informació esmentada (volem creure que no ha estat intencionadament), en especial quan es diu que a la nostra única candidata “li havia aparegut un problema amb el qual no comptava: la competència de qui molts consideren la cara més amable del govern de Cerdanyola”. Us podem assegurar que la nostra candidata no en té, de problemes d’aquet tipus i, potser sí que el Sr. González és “la cara més amable del govern” però del govern de Compromís per Cerdanyola, no de Podem.

Bé, un cop aclarit tot això, creiem que ha arribat el moment de deixar de banda definitivament aquests temes i, pel que fa a nosaltres, un cop realitzades les primàries, validada i electa la nostra candidatura, Ara sí Podem Cerdanyola escalfa motors per
eixamplar i sumar gent al nostre projecte i per tenir tota la presència possible entre els nostres conciutadans i conciutadanes.

Ah! I recordem el prec que hem fet a la premsa: Actualitzeu la fotografia del nostre Cercle, si us plau. Tenim una foto del 2019 que voldríem que fos la que utilitzeu per a les vostres informacions. Aquí teniu l’enllaç https://www.facebook.com/podemcerdanyola/

Comparteix: