ERC recorda al govern municipal que els consensos s’aconsegueixen negociant

ERC de Cerdanyola recorda al govern municipal que els consensos -com la modificació de l’establiment de servei de les pistes de tennis i pàdel- s’aconsegueixen prèvia negociació de les propostes a presentar als plens.

DSC03363El passat ple de gener vam tornar a ser testimonis com la manca absoluta de voluntat del govern municipal d’arribar a acords amb l’oposició impedeix resoldre els greus problemes que pateix Cerdanyola del Vallès. En aquest cas per a solucionar la manca de gestor a les pistes abandonades de tennis i pàdel del complex esportiu del Riu Sec, en el que cap grup polític va donar suport al plantejament pretès pel govern minoritari.

El rebuig sistemàtic del ple a les propostes del govern hauria de fer reflexionar aquest si és possible governar obviant l’imprescindible treball previ de consens amb l’oposició, perquè presentar a comissions informatives, o directament als plens, propostes d’acord tancades que només tenen el suport de 5 de 25 regidors del plenari, és sabut que no té cap més recorregut que fomentar el seu discurs victimista però no resolen res.

És indubtable que el mandat actual som hereus de polítiques equivocades del passat, com va ser l’establiment com a servei públic municipal d’unes pistes de tennis i pàdel que no eren cap necessitat per la ciutat, i quan la seva viabilitat econòmica era molt dubtosa, com la realitat ens ha confirmat al només presentar-se en el seu dia un licitador al concurs que després va renunciar al contracte fa ja més de dos anys. Ara bé, que la proposta per solucionar-ho sigui una ampliació de 5 a 15 anys el termini de concessió, la construcció de fins a 8 pistes més, la no actualització dels estudis dels anys 2010 i 2014 que justifiquen la viabilitat econòmica, o que el nou adjudicatari es fes càrrec de les obres de condicionament de les instal·lacions causades per l’abandonament i actes de vandalisme que han patit, en cap cas era una solució viable, sinó la cronificació i intensificació dels problemes existents.

Cal afegir que aquesta forma de fer política d’esquenes a l’oposició, també la practica el govern actual respecte al Consell Municipal de l’Esport, atès que mai havien informat en aquest òrgan de participació ciutadana de la proposta que duien a ple. És per això que, des d’Esquerra Republicana de Catalunya, proposem:

•    Incorporar a l’expedient administratiu un avantprojecte de les obres que cal realitzar per adequar les pistes al seu correcte ús, amb la valoració econòmica del cost que suposaria posar-les de nou en funcionament.

•    Demanar un nou estudi de viabilitat econòmica financera del servei amb noves dades actualitzades de la demanda i oferta de pistes de tennis i pàdel per a Cerdanyola.

•    Convocar el Consell d’esports per a informar i consensuar les possibles solucions per l’ús de les instal·lacions esportives construïdes amb la menor afectació possible a les arques municipals.

•    Proposar tots els diversos models de gestió de l’equipament possibles, per escollir majoritàriament aquell que sigui més eficaç i eficient per donar una resposta adequada, legal i ràpida.

Esperem que el govern del Sr Escolà sigui receptiu a les propostes que els fem l’oposició, perquè tota resposta reactiva va en perjudici de Cerdanyola del Vallès i de resoldre els seus endèmics problemes que no han estat capaços de solucionar.

Comparteix: