La Fira Orienta Cerdanyola ajudarà al jovent que acaba l’ESO sobre quins estudis i formació cal seguir

La tercera edició d’Orienta Cerdanyola es farà els dies 19 i 20 de febrer a la plaça de l’Abat Oliba. Incrementa els centres educatius participants i amplia les activitats adreçades al jovent i a les seves famílies.

L’objectiu de la Fira Orienta és complementar la tasca d’orientació que es fa als centres educatius, amb la participació de les orientadores de l’equip de Joventut. Per això es posa al seu abast més recursos professionals i materials gestionats des dels serveis de Joventut i Educació del municipi treballats de manera transversal, ajudant a crear i reforçar una xarxa de ciutat emmarcada en el seu Pla Educatiu.

La idea és bastir un lloc on puguin trobar-se tots els recursos necessaris a l’hora de triar quin camí cal seguir, en la pròpia formació. En aquest sentit, i com a novetat d’aquest any, s’ha preparat un dossier d’orientació (vegeu accés al final del text) per tal que l’alumnat, les famílies i el professorat disposin de recursos que ajudin en el procés de presa de decisió. Aquest dossier és viu i s’ha encoratjat a qui pugui, aporti més informació per millorar-lo.

El programa Orienta Cerdanyola 2018 – 2019

La Fira Orienta i les activitats que comporta el programa Orienta Cerdanyola s’han pensat i articulat en diferents fases perquè el jovent i les seves famílies comptin amb l’acompanyament necessari a l’hora de triar què fer després de l’ESO.

S’hi han adherit 9 centres educatius de la ciutat. Són els cinc instituts públics (Banús, Forat del Vent, Gorgs, Jaume Mimó i Pere Calders), el CFT Flor de Maig, el CFA L’Alzina, FEDAC Cerdanyola i l’Escaladei, novetat d’aquest any.

En una primera fase, duta a terme entre l’octubre i el desembre de 2018, s’han fet xerrades als instituts sobre autoconeixement.

Fira Orienta

La Fira Orienta, la segona fase del programa, es farà els dies 19 i 20 de febrer, a la plaça de l’Abat Oliba. El dia 19, de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 18 h. i el 20 de 9.30 a 13.30 h. La Fira Orienta és el segona ocasió que es farà en el format amb tenderols informatius i activitats complementàries.

S’ha previst una gimcana per introduir el jovent a la Fira. Hauran de resoldre diverses qüestions per, en acabar, fer-se les fotos al photocall creat per l’ocasió. A més rebran un obsequi.

La Fira comptarà amb 3 activitats diferents. D’una banda, s’han programat dos monogràfics en funció dels interessos de l’alumnat, dedicats a Universitats i FP i FP i altres opcions.  Es faran els matins de l’esdeveniment a l’Ateneu. Una segona activitat, novetat d’aquesta edició, és una xerrada adreçada a les famílies sobre la transició entre l’educació obligatòria i la postobligatòria. Es farà el dia 19 de febrer, a partir de les 17 h a la sala 22 de l’Ateneu. La tercera proposta la formaran els estands informatius de la Plaça de l’Abat Oliba. Hi haurà informació dels instituts de la ciutat amb oferta diferenciada, com el Jaume Mimó (FP i Batx. Artístic) i el Forat del Vent (nocturn/flexible i Batxibac), el CFA l’Alzina, el Casal de Joves, Can Serraperera, la UAB, Eurecat, el CFT Flor de Maig i la novetat d’enguany, FP – AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona).

També s’informarà de la fira “Apropa’t a la FP”, d’àmbit comarcal, que es farà a Sabadell del 20 al 23 de febrer i en la que hi participen l’Institut Jaume Mimó i el CFT Flor de Maig.

Logo i clauer 3D

La Fira Orienta estrena aquest any un nou logotip. Un laberint amb dues entrades / sortides, que simbolitzen la flexibilitat de la tria i la necessitat que cadascú elabori el seu propi projecte de vida.

El logo té una dimensió 3D perquè el fablab del Casal de Joves en fabrica a les impressores de volum. La idea és regalar-ne durant la fira.

Eines per ajudar a l’hora de triar

El programa seguirà els mesos de març i abril amb xerrades sobre el recurs Unportal a cada institut a càrrec de la directora de continguts. La quarta fase, prevista entre el març i l’abril, es faran sessions individuals per qui ho necessiti a cada institut i a càrrec de les orientadores del Casal de Joves. I el programa finalitzarà amb les preinscripcions a les diverses opcions formatives. Se’n farà un suport a càrrec de les orientadores al Casal de Joves.

Comparteix: