El Conseller d’Educació avança que les obres a l’escola Bellaterra començaran el pròxim estiu

Aquest matí, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat l’institut Pere Calders i l’escola Bellaterra. Respecte a aquesta darrera, s’ha compromès a presentar una planificació de totes les obres que calen fer i el termini de quan es farà cadascuna d’elles.

visitabaragllo3Després de recórrer les instal·lacions de l’escola Bellaterra, el Conseller d’Educació ha mantingut una reunió amb la direcció del centre, representants de l’AMPA, l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, la regidora d’Educació, Elvi Vila. Durant aquesta ha pogut conèixer el projecte educatiu de l’escola i també els seus dèficits en infraestructures. Josep Bargalló ha reconegut que són moltes les escoles construïdes entre els anys 60 i 70 que presenten problemes de degradació pel tipus de materials que es van fer servir en aquella època. El Conseller d’Educació ha destacat els problemes de l’escola en els sostres, els serveis sanitaris, el tancament de finestres i a les graderies del pati… entre d’altres. Bargalló ha reconegut que “el Departament d’Educació és el responsable” i s’ha compromès a presentar “en un termini de temps curt, una planificació de totes les obres que calen fer i quan es farà cadascuna d’elles”. Josep Bargalló ha explicat que “com només poden fer obres a l’estiu, durant un mes i mig, no les podrem fer totes a la vegada” i ha afegit que a l’estiu faran ja alguna actuació. El Conseller d’Educació ha afirmat que “el cost l’assumirà el departament”.

La regidora d’Educació, Elvi Vila, ha recordat que durant els darrers sis mesos hi ha hagut diverses reunions entre les dues institucions i ha afegit que “l’entesa i la voluntat de treballar plegats sempre ha sigut bona”.

A la visita a l’institut Pere Calders, el Conseller d’Educació ha visitat aules de diferents cursos i ha pogut conèixer el funcionament i projecte educatiu del centre. Durant la visita, Josep Bargalló ha mantingut una conversa amb el representant de l’alumnat al Consell Escolar que li ha traslladat al conseller la disconformitat i l’oposició de l’alumnat de fer proves de competències bàsiques de 4t d’ESO.

Comparteix: