Eva Baltasar presenta a Cerdanyola la seva obra Permagel, un dels fenòmens literaris del moment

Ho farà en el marc del Cafè amb lletres, el 21 de febrer, a les 19:30 h i a la Biblioteca Central.

instagram_eva_baltasarEl Permagel és “aquella part de la terra que no es desglaça mai” i és la membrana que revesteix l’heroïna d’aquest llibre. Una manera de preservar la part que hi ha dins d’una persona en formació.  El món exterior amenaça, cal atrevir-se a sortir de la cel·la familiar. Després, reunir forces cal trobar un lloc on la mentida no sigui necessària, on el glaç s’esquerdi. I començar.

La prosa d’Eva Baltasar, l’autora de Permagel, és decidida i potent la trajectòria de la protagonista: una dona suïcida que, tot i contemplant les possibilitats de la mort, ens explica els detalls íntims del cor, el cap i el cos com a forces poderoses de l’existència. En la novel·la la protagonista refugiada sota el propi permagel, no deixa de cercar recursos per sortir a l’exterior i respirar, fluir amb la vida que passa.

La presentació del llibre Pergamel es farà el 21 de febrer a les 19,30 a la  Sala Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès. L’accés a l’acte serà gratuït i obert a tothom.

L’autora

Eva Baltasar (Barcelona, 26 d’agost de 1978) és escriptora. Ha conreat la poesia per contemporàniament fer el salt a la novel·la.  Actualment porta una vida senzilla en un poble del Montseny.

Ha  guanyat el Premi Sant Cugat en memòria de Gabriel Ferreter i el Gremi de Llibreters va distingir-la amb el premi Llibreter 2018 per Permagel. Un títol que enceta una trilogia que continuarà amb Boulder i Mamut.

La propera sessió

El cicle del Cafè amb lletres seguirà el 14 de març amb la presentació del llibre Per tenir casa cal guanyar la guerra (Proa : 2018) de Joan Margarit.  La novel·la se centra en la infantesa, adolescència i primera joventut d’algú que busca la veritat sense treva.

Comparteix: