L’alcalde manifesta la seva preocupació al Catsalut pel trasllat d’oncologia pediàtrica del Taulí

L’alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster, els alcaldes de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà i de Ripollet, José M. Osuna, i la regidora de Salut de Cerdanyola del Vallès, Elvi Vila es reuniren dimarts passat amb el director del CatSalut, Adrià Comella i els Drs. Àlex Guarga i Josep Ma Borràs, per tractar les informacions que s’han difós fent referència al trasllat de l’especialitat d’Oncologia Pediàtrica de la Corporació Sanitària del Parc Taulí a l’Hospital de la Vall d’Hebron a Barcelona.

foto_reunio_alcaldes_i_alcaldessaEls alcaldes i alcaldessa van comunicar a la direcció del CATSalut que “no estem d’acord en perdre l’oncologia infantil del Taulí ni en fer cap mena de retallades dels recursos ni de rebaixar la qualitat del servei d’aquesta especialitat”. Des de la direcció del CatSalut han assegurat que “no s’està parlant en cap moment de fer retallades, sinó d’aplicar la planificació sanitària que concentra aquest servei per tal de donar una millor qualitat, com és el cas d’oncologia pediàtrica, tot recordant que per als professionals de la Salut el benestar dels nens i nenes afectats per aquesta malaltia, és la nostra principal prioritat”.

Per als responsables del CatSalut “hi ha un moment de la malaltia en què és molt important que es concentri tot el servei, en aquest cas a la Vall d’Hebron. Posteriorment el seguiment és possible descentralitzar-lo per qüestions de proximitat, tot i que molts dels malalts, a hores d’ara, ja van a la Vall d’Hebron per ser tractats amb radioteràpia”.

Els alcaldes i l’alcaldessa han demanat a la direcció del CatSalut i a la direcció mèdica d’Oncologia que s’informi adequadament a la ciutadania donat que la manca d’informació ha creat una certa alarma.

El director del CatSalut va afirmar categòricament que “de cap de les maneres l’Hospital Taulí perd referència ni prestigi”.

Des de la Generalitat de Catalunya s’assegura que “no es perd l’Oncologia Pediàtrica, es concentra a la Vall d’Hebron perquè des de fa temps els i les pacients d’oncologia pediàtrica van a la Vall d’Hebron per a rebre tractament”.

Pel que fa als professionals de l’especialitat d’Oncologia Pediàtrica del Parc Taulí es traslladaran a la Vall d’Hebron i els malalts podran continuar tenint el seu oncòleg com fins ara.

Segons el CatSalut hi ha molts exemples de concentracions hospitalàries que estan reportant uns grans èxits i millors resultats i això per als professionals i els usuaris és molt important.

Des del Cat Salut i els Ajuntaments reunits s’ha pres el compromís d’estudiar les propostes presentades i donar resposta i informació per aclarir en què consisteix exactament aquest trasllat i concentració de l’especialitat d’Oncologia Pediàtrica a l’Hospital de la Vall d’Hebrón i per l’altra transmetre tota la informació que des del CatSalut serveixi per aclarir aquest tema tan important per a la ciutadania de tots els municipis de l’àrea d’influència del Parc Taulí, tot insistint que l’aposta és fer de l’Oncologia Pediàtrica del Taulí, també un centre de referència, més que no pas perdre el servei a la nostra comarca.

Comparteix: