La intel·ligència i les emocions, a l’aula d’extensió universitària

Els dimarts 5, 12, 19 i 26 de març, al MAC, el doctor Miquel Pallarès impartirà un cicle de quatre conferències, obertes al públic en general.

Continuant en la seva línia habitual, l’Aula d’Extensió Universitària de Cerdanyola del Vallès organitza un curs monogràfic, dirigit tant als associats com al públic en general, que en aquesta edició tractarà de La intel·ligència i les emocions i constarà de quatre conferències a càrrec del doctor Miquel Pallarès Querol, formador en temes d’intel·ligència emocional i comunicació. Les sessions es faran els dimarts 5, 12, 19 i 26 de març de 2019, de 18 a 19,30 hores, a la Sala d’actes del Museu d’Art de Cerdanyola.

Com entendre millor la nostra complexitat emocional Amb aquest curs oferim una aproximació científica al món de les emocions, que continuen semblant les grans desconegudes, malgrat que Aristòtil (384-322 A.C.) ja en parlava. Els avenços en la Neurociència avui ens permeten abordar-les amb ple rigor. Tenint en compte els estudis més recents, caldrà analitzar perquè s’ha posat tan de moda parlar de les emo cions. Potser el que més ha canviat és que ara els científics entenen més i millor com es formen i com es transformen, i ens poden demostrar les importants conseqüències que tenen en la nostra salut física i mental.

Miquel Pallarès, un conegut divulgador dels mecanismes de la ment

Llicenciat i Doctor en Medicina, és especialista en Medicina interna i aparell digestiu. Metge per oposició de l’ICS, té una perllonga da experiència hospitalària a l’Hospital Clínic de Barcelona i com a metge clínic en diverses Mútues. Ha estat Director de Forma ció Mèdica en diferents laboratoris farmacèutics. Alhora és autor d’uns quants llibres sobre el coaching, la ment, les emocions, el sexe i la violència de gènere. Ha publicat en moltes revistes mèdi ques i ha fet presentacions a congressos nacionals i internacionals. També ha estat metge de l’Agrupació Barca Jugadors i del Barça Legends, a més d’haver participat com a docent en diverses Aules d’Extensió Universitària.

INSCRIPCIONS

Tant els socis de l’Aula com els no associats es poden inscriure per correu electronic o a les sessions de l’Aula del 6 i 20 de febrer, efectuant el pagament en aquest termini. El preu del cicle és de 20 euros per als socis i de 40 euros per als no associats. Assistencia limitada a 90 places.

PROGRAMA DEL CICLE

5 DE MARÇ: Què sabem i com millorar la funció del cervell Analitzarem els diferents tipus d’intel·ligència: General (IQ), i les Intel·ligències Múltiples (IM). El nostre encèfal està format per més de 100.000 milions de neurones, que es connecten entre elles, creant més de 1410 elevat a 800 (xifres que són absolutament impossibles d’entendre per la seva magnitud). McLean va ser un neuròleg, investigador i docent, que ens va ajudar a entendre com funciona el cervell, mentre que d’altres estudiosos van requalificar les nostres Intel·ligències. Entendre’ls ens serà de gran ajuda.

12 DE MARÇ: La intel·ligència emocional, clau per a la nostra vida

es principals emocions aflictives i no aflictives i les diferents formes de gestionar-les. Les emocions i la seva comprensió ha estat un tema que ha interessat als humans des d’Aristòtil. La Neurociència ha donat passos molt importants per comprendre-les i millorar la intel·ligència Emocional. És impossible incrementar la nostra Intel·ligència Emocional sense entendre el Nucli neuronal de la Amígdala i les seves connexions amb els nuclis de la raó. D’això tractarem…

19 DE MARÇ: Els “vampirs emocionals” Veurem com la intel·ligència Social va un pas després de l’Emocional. Per “Vampirs Emocio nals” entenem aquelles persones que ens envolten i que, sabent-ho o no, trenquen les nostres il·lusions, inclús abans de néixer. És evident que, si no aprenem a detectar-los i a eliminar-los, ens faran molt mal. Aprendrem a saber com aconseguir-ho…

26 DE MARÇ: Els pensaments i la psicologia positiva Entrarem en la certesa del pensament negatiu i els secrets perquè tingui èxit el pensament positiu. El pensament positiu no ho és sempre, malgrat el seu nom. Quan posem tota la nostra il·lusió en “un pensament positiu” i fracassa, encetem el camí del nostre propi fracàs. Hem d’aprendre a treure’n l’èxit, i no el fracàs…

Comparteix: