La PAH Ripollet – Cerdanyola crea l’Escola Popular Rizal

La PAH Ripollet – Cerdanyola continua fent barri i ajudant a les classes treballadores a tirar endavant. Aquesta vegada, amb una magnífica idea: la creació d’una escola popular al barri del Rizal (Ripollet), un projecte sense ànim de lucre que ajuda a les famílies sense recursos econòmics per pagar classes de reforç escolar.

L'Escola Popular busca voluntàries, t'animes?

L’Escola Popular busca voluntàries, t’animes?

L’Escola Popular Rizal neix gràcies a veïns i veïnes de Cerdanyola i Ripollet que s’han unit al voltant de la PAH Ripollet -Cerdanyola per una mateixa motivació: admiren la seva imprescindible tasca de defensa d’un habitatge digne i alhora fan seu el dolor que causa l’expulsió de persones i famílies de les seves llars perquè no són realitats llunyanes ni números sinó que són vides, cares i noms propis de persones amb les quals es conviu als barris, vides que estan sent dia rere dia atacades pel sistema capitalista.

L’Escola Popular neix com a projecte col·lectiu que es solidaritza entre iguals, establint relacions d’horitzontalitat i pretenent fer més digna i feliç la vida dels fills i filles dels afectats per la hipoteca. Realitzen un acompanyament en l’estudi i ajuden a resoldre els dubtes escolars dels infants i joves que veurien negada la possibilitat de pagar classes de repàs si ho necessitessin.

Han centrat la seva aportació en la formació acadèmica dels nens i les joves perquè són conscients de la importància vital que té aquesta. En la Catalunya actual hi ha una correlació directa entre nivell d’estudis i el nivell de renda. La precarietat i la pobresa neguen la igualtat d’oportunitats entre ciutadans en la majoria dels àmbits, entre ells, l’educació. Així exclouen a amplis sectors de la classe treballadora a determinades feines, impossibilitant millors condicions laborals i de vida.

A més a més, acceptant aquesta desigualtat de partida que afecta el nivell d’estudis, s’obstaculitza l’accés a la cultura, al creixement personal i al desenvolupament crític. Des de l’Escola Popular aposten per l’educació com a eina d’apoderament, realització i creixement bidireccional. Des del voluntariat i la corresponsabilitat.

L’Escola Popular aspira a crear un espai de confort pels nens i nenes, un espai d’acompanyament de vida per les famílies, un espai de comunitat al barri i un espai de lluita per un món just i digne on valgui la pena viure. Han decidit seguir l’exemple de la PAH que a través de l’autoorganització i l’apoderament és la que defensa el dret a la vida que les institucions vulneren.

L’Escola Popular és un graó més a l’escala que ens toca construir als que creuen en una societat millor, de justícia social i fraternitat, que tingui al centre la vida i la dignitat humana.

Contacte: Facebook, Twitter.

Comparteix: