El jutge ordena a l’EMD de Bellaterra que retiri les pilones instal·lades al Camí Antic de Sant Cugat

La sentència també obliga a la retirada de la senyalització vertical complementària i comporta que l’EMD hagi de pagar les costes del judici.

bellaterraEl jutjat del Contenciós administratiu núm. 14 de Barcelona ha fallat a favor de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès respecte a la instal·lació de les pilones limitadores del trànsit al camí Antic de Sant Cugat, duta a terme unilateralment per l’EMD de Bellaterra.

La sentència, dictada el 10 de gener, ordena a l’EMD de Bellaterra el cessament i la retirada de les dues pilones instal·lades al Camí Antic de Sant Cugat, així com de la senyalització vertical complementària.

El govern municipal recorda que no és partidari de judicialitzar les relacions entre l’Ajuntament i l’EMD de Bellaterra. En el cas de les pilones s’hi ha vist abocat a fer-ho per l’actuació unilateral de l’ens autònom per entendre que ha retallat l’accés universal i lliure a una zona del municipi. Prèvia a aquesta sentència, el mes de maig la justícia ja es va pronunciar en el mateix sentit que ara es ratifica.

El govern local espera que l’EMD de Bellaterra no impugni la sentència i la compleixi. Simultàniament fa una crida a un diàleg constructiu que permeti trobar solucions al trànsit i la seguretat a la zona afectada, amb la participació de totes les parts implicades, EMD Bellaterra, Ajuntament i cossos policials. En aquest sentit l’Ajuntament va fer un estudi i elaborar una proposta per pacificar i regular el trànsit enviada a l’EMD de Bellaterra perquè la valorés. L’ens autònom va manifestar que ho faria en conèixer-se la sentència. Un cop s’ha fet pública, el govern municipal espera la valoració de l’EMD i es mostra favorable al diàleg entre les parts per a resoldre la situació.

Comparteix: