El Conseller d’Educació afirma que «les actuacions urgents que cal fer a Cerdanyola es faran enguany»

El Conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat aquest matí l’Institut Forat del Vent i l’escola Xarau per a conèixer de primera mà dos exemples del sistema escolar de Cerdanyola.

visitaforatvent2L’Institut Forat del Vent i l’escola Xarau han rebut aquest matí la visita del Conseller d’Educació, Josep Bargalló, que ha estat acompanyat pels equips directius dels centres, representants dels Serveis Territorials d’Educació, l’alcalde, Carles Escolà, i la regidora d’Educació, Elvi Vila. El conseller s’ha interessat pel treball en robòtica i programació de l’alumnat del Forat del Vent visitant alguna de les aules a on s’estava fent classe i a on ha pogut intercanviat impressions amb l’alumnat. Josep Bargalló ha destacat el batxillerat Internacional (batxibac) que ofereix el centre i la internació d’ampliar aquesta oferta properament amb el batxillerat en anglès.

A l’escola Xarau, el Conseller d’Educació ha conegut les instal·lacions del centre i també ha pogut veure el treball en alguna de les aules. Bargalló ha comentat que el sistema escolar de Cerdanyola es principalment públic i ha destacat la diversitat de projectes educatius, tots ells molt potents i innovadors. En el cas de Xarau, aquesta és una escola que forma part del programa Escola21 i el curs passat va ser premiada per la Fundació Bofill a la crida per redissenyar les reunions amb les famílies.

Inversions a Cerdanyola

El Conseller d’Educació, en declaracions als mitjans de comunicació presents a la visita, s’ha referit al treball conjunt entre l’Ajuntament i el Departament destacant l’existència d’un calendari d’actuacions i un de prioritzacions als centres educatius de la ciutat. Bargalló ha afegit que hi ha un compromís d’inversions per part la Generalitat i de l’Ajuntament. El conseller ha reconegut que l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat marcaran el volum d’inversions que es puguin dur a terme però alhora ha afirmat que «aquelles actuacions urgents que cal fer a Cerdanyola es faran enguany». En referència a les obres que cal realitzar als lavabos de l’escola Bellaterra, Josep Bargalló, ha confirmat que hi ha acord entre les dues institucions. En aquest sentit, l’alcalde de la ciutat s’ha mostrat convençut que s’arribarà a un acord amb la Generalitat sobre les actuacions a l’escoleta i ha insistit en «la predisposició a ajudar el departament».

Comparteix: