Ciutadans pregunta al Parlament sobre el tancament del servei d’oncologia pediàtrica del Taulí

El portaveu municipal, Pau Ortolà, lamenta que no s’hagi informat prèviament per a “buscar el consens entre administracions, professionals i usuaris”.

HospitalSabadellTauliEl portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, Pau Ortolà, ha mostrat la seva “sorpresa pel pròxim tancament i desmantellament del servei d’oncologia pediàtrica de l’Hospital de Sabadell”. El regidor ha anunciat que “el Grup Parlamentari de Cs ha presentat una sèrie de preguntes al Parlament per a conèixer els detalls d’aquesta mesura del Govern”. Ortolà ha recordat que “el Taulí és un hospital de referència al Vallès, que atén a més de 400.000 persones”, per la qual cosa “és inadmissible decidir tancar aquest servei sense informar prèviament ni buscar el consens entre les diferents administracions implicades, els professionals sanitaris i els usuaris”.

Els diputats de Cs Jorge Soler i Laura Vílchez han interpel·lat a la Generalitat sobre “els motius que han portat a adoptar aquesta decisió de desmantellar l’oncologia pediàtrica” i “si el tancament està justificat amb algun tipus d’informe tècnic”. A més, la formació taronja ha demanat explicacions “per escrit” sobre el nombre de pacients i els tipus de càncer que es tracten fins a l’ara a l’hospital vallesà, així com si s’ha previst algun pla per a afrontar el trasllat del servei i dels professionals afectats i a on se situarien. Finalment, els diputats s’han preocupat per “si la Generalitat preveu algun pla de transport” per als pacients que en el futur hagin de desplaçar-se a Barcelona per a ser atesos.

Comparteix: