L’educació avança en clau 360

El proper 30 de gener es realitzarà la jornada anual d’ “Educació 360″, un programa on l’Ajuntament de Cerdanyola està inscrit amb l’objectiu de vertebrar un ecosistema educatiu a Cerdanyola.

inici-curs-escolar-1Gairebé fa un any de la presentació de l’Aliança Educació 360, programa impulsat per la Diputació de Barcelona i del qual forma part Cerdanyola. Un any després, el projecte continua endavant amb l’objectiu de construir un potent ecosistema social educatiu local. Amb “Educació 360″ l’Ajuntament ha de ser un actor imprescindible per vertebrar l’ecosistema educatiu de Cerdanyola, connectant centres, entitats i la resta d’agents educatius per oferir més i millors oportunitats educatives per a tothom.

Un altre punt d’aquest projecte són les jornades anuals. Enguany es realitzarà el proper 30 de gener al CCCB de Barcelona sota el lema “L’educació avança en clau 360″, i serà un espai on les ciutats que formen part del projecte podran compartir les experiències, debatre els reptes, analitzar-ne els èxits i les dificultats que s’han trobat per descobrir solucions col·lectives. Alhora, la trobada serà un espai de creació de noves propostes de política municipal en matèria educativa.

A la Jornada també es presentarà la Crida Centres Educatius 360, que es proposa posar en valor l’experiència d’escoles i instituts en clau 360 i respondre col·lectivament als reptes sobre com imaginem la mirada 360 als centres educatius.

“Educació360. Educació a temps complet” proposa una perspectiva global de l’educació que tingui en compte que s’aprèn i s’educa arreu; als esplais, a l’hora de menjador escolar, a les extraescolars, a les associacions de lleure… I totes aquestes experiències incideixen en les trajectòries educatives de la ciutadania. Per això es treballa colze a colze amb els ajuntaments per acompanyar-los en el seu paper de connectors de tot aquest ecosistema educatiu i perquè incorporin la mirada d’Educació 360 als seus municipis.

Comparteix: