El valor del respecte”, tema central a la segona matinal d’Educant per a la vida

“El valor del respecte”, tema central a la segona matinal d’Educant per a la vida, el proper dissabte 19 de gener. Reflexionar sobre els valors que necessitem com a societat per poder conviure en pau i llibertat, sobre el valor del respecte en les relacions interpersonals, serà la temàtica d’aquesta matinal educativa.

educant per la vida HIVERN baixa (2)Maribel Cárdenas, professora en sociologia de la UAB i experta en feminisme, i Fran Sánchez, regidor per a polítiques LGTBI a Ripollet, obriran la primera part de la matinal parlant-nos de com hem avançat i de quant ens falta encara. En la segona part, coneixerem experiències concretes a Cerdanyola tant en el camp educatiu com en el de l’activisme social.

Situacions que a diari ens trasbalsen, i ens fan pensar en la prevenció, són les que es volen analitzar en aquesta matinal, al mateix temps que es pretén intercanviar anàlisi i eines per a l’acció educativa. Una matinal per fer aportacions en la construcció de l’ideari col·lectiu que ha de fer prevaldre el respecte propi i cap a les altres persones amb qui convivim.

Només des del respecte es poden bastir relacions positives i duradores entre les persones de tota condició. Només des del respecte podem evitar l’abús, el bullying, l’agressió de qualsevol mena… Només des del respecte podem mantenir-nos lliures i estimar-nos. Necessitem establir les nostres relacions interpersonals lluny del menyspreu, de la condescendència i de la desconsideració, ans al contrari, intentant identificar les pròpies necessitats i les de l’altre.

Dissabte 19 de gener, de 10.30 a 13.30

Institut Banús. Sant Casimir, 16 – Cerdanyola del Vallès -

Les jornades compten amb el suport de les següents entitats, col·lectius i organitzacions : PAC Cerdanyola, FAPAC, CGT, CCOO, UGT, USTEC, SEPC, DxR, Espai Obert i CDR Cerdanyola.

 

PROGRAMA

Dissabte 19 de gener

  • 10.30h: Benvinguda i presentació de la jornada
  • 10.40h: El valor del respecte en les relacions interpersonals. Fran Sánchez.
  • 11.10h: Maribel Cárdenas.
  • 11.40h: Col·loqui amb les persones assistents
  • 12.10h: Descans i petit refrigeri
  • 12.30h: Educació afectiva i sexual. Professorat i membres d’ AFA de Cerdanyola
  • 12.45h: Georgina Hidalgo i Mar Fondevila, activistes de La Figa Rebel
  • 13.00h: Debat, interacció amb les ponents i conclusions
  • 13.30h: Cloenda
Comparteix: