A partir d’avui s’habiliten punts de recollida dels arbres de Nadal

La recollida dels arbres de la ciutadania i els comerciants es farà de dilluns a divendres, de 12 a 14h, però també es poden portar els arbres a la deixalleria.

uso_pino_featured-minEls punts de recollida d’arbres de Nadal s’ubicaran a la pl. Abat Oliba, al costat de la bateria de contenidors; Mercat de Les Fontetes. Pla de les Alzines a la façana del mercat; Mercat Serraperera. Davant zona de càrrega del carrrer sant Casimir i a l’Avinguda Canaletes davant Condis. Vorera. Donat que a Bellaterra es fa recollida porta a porta, els particulars poden deixar l’arbre a la porta de casa seva junt amb la brossa orgànica, el dia habilitat per recollir aquesta fracció. Els comerciants poden deixar els seus arbres el mateix dia a la plaça del Pi.

Els arbres s’hauran de deixar  de dilluns a divendres, de 12 a 14h en els punts indicats. A banda del veïnat, els comerciants que ho desitgin també podran deixar els seus arbres de Nadal. La ciutadania que no els pugui deixar aquests dies els haurà de portar a la deixalleria.

Consells per aconseguir un millor tractament dels residus nadalencs

- Reciclar l’arbre de Nadal i els guarniments
Un cop es tanqui el cicle festiu serà el moment de desfer-se del tradicional arbre que es compra com a ornamentació i que habitualment no presenta un bon nivell de supervivència. Si deixem l’arbre al contenidor del rebuig dificultarà la recollida i no se’n farà un bon tractament. Si el deixem al contenidor de l’orgànica ocuparà molt espai i impedirà que altres persones puguin utilitzar aquest contenidor. Per això és aconsellable que els deixeu en els punts que habilitarà l’Ajuntament o a la deixalleria municipal. També es demana no deixar els arbres al costat (a fora) dels contenidors per evitar dificultar la recollida.

- Reciclar el paper i el cartró dels embolcalls dels regals
Un cop desembolicats els regals, cal pensar si podrem aprofitar els papers i embolcalls per a futurs usos, com embolicar altres paquets o fer decoracions, per exemple. Si no es pot aprofitar, cal dipositar-ho al contenidor corresponent per al seu posterior reciclatge industrial.

- Reciclar el vidre de les ampolles i envasos de vidre
La producció de residus de vidre també augmenta molt durant les festes. Un cop acabades, cal separar correctament aquests envasos i dipositar-los al contenidor corresponent, el de color verd. En el cas de les copes, plats o gots de vidre, aquests no es poden llençar al contenidor verd ja que no es consideren envasos, sinó que cal portar-los a la deixalleria ja que requereixen un tractament específic.

- Visiteu la deixalleria
Molts residus que es generen durant les festes no es poden recollir adequadament als contenidors habituals de recollida selectiva. En aquests casos sempre és aconsellable dirigir-se a la deixalleria del municipi per portar-hi, per exemple, mobles vells, electrodomèstics, roba, càpsules de la cafè, entre d’altres productes.

Deixalleria de Cerdanyola del Vallès
Carretera de Cerdanyola a Sant Cugat BP-1413 km 2,2. Telèfon: 936 917 442
Horari d’obertura al públic:
Dilluns: de 16:30 a 19:30h
Dimarts a divendres: de 10 a 14h i de 16:30 a 19h
Dissabte: de 10 a 13h i de 16:30 a 19:30h

Comparteix: