[Vídeo] Educant per a la Vida, en la seva segona edició, va culminar una setmana d’actes per un consum responsable a Cerdanyola

 Entre el 24 de novembre i l’ 1 de desembre quatre actes a la nostra localitat van oferir informació i plantejar propostes per actuar de manera respectuosa i justa, amb un consum just i responsable, a l’hora de satisfer les nostres necessitats.

Educar entre cultures de mercat en una societat injusta, complexa i canviant, va ser el títol de l’exposició d’en Jaume Funes a l’Institut Banús el passat 1 de desembre, afirmant que cal “educar per pensar i educar-nos per entendre el món”. Especialista en adolescents, va oferir les seves reflexions i propostes en la primera part de la matinal i, ja en la segona, la Carme Santa Cruz del Banc del Temps i l’Albert Turon de Som Energia explicaven i ens convidaven a pràctiques individuals i col·lectives, de compromís social, que actualment ja tenim al nostre abast a la nostra ciutat. Es va parlar tanmateix de les cooperatives de consum (a Cerdanyola n’hi ha tres), així com d’algunes propostes, cada cop més consolidades, des del petit comerç local que es compromet en ofertes alternatives més justes.

Si la matinal d’Educant per a la vida, de l’1 de desembre, primera de tres jornades programades en el marc de l’educació en valors, va estar dedicada al consum responsable, la propera matinal, programada per al 19 de gener, tractarà de l’educació en el respecte a la diversitat i l’educació afectiva i sexual. Al febrer serà el torn dels drets humans i la solidaritat.  L’objectiu d’Educant per a la vida és possibilitar espais de reflexió, debat i propostes al voltant d’aspectes que a dia d’avui afecten a l’educació pública catalana, convidant persones vinculades a les temàtiques plantejades. Educant per a la vida s’adreça a tota la comunitat educativa: docents, alumnes i famílies, entitats i associacions, i a la ciutadania en general.

En la matinal educativa es va destacar el fet que, des de diferents entitats i associacions es presentessin, de manera gairebé simultània, un munt d’actes amb propostes per un consum responsable, més just i respectuós, una feliç coincidència en el temps dins l’activitat associativa local. Des de les diferents entitats es va arribar a diversos públics: “Les cooperatives d’habitatge alternatives a la compra i el lloguer”, a l’Ateneu; “Cooperació pagesa i Menjadors Escolars Ecològics”, a Can Coll; “Consumeixes o et consumeixen? Consumir en un planeta finit. Alternatives per viure d’una manera més justa”, al Casal de Joves i “La “cultura del consumisme” s’està imposant? Propostes de consum responsable”, a l’Institut Banús van ser, per aquest ordre, protagonistes de debats i propostes d’acció que en molts casos són ja una realitat.


Més informació

correu: educantperlavida@gmail.com

Comparteix: