Allò que Compromís mai va remunicipalitzar (ni remunicipalitzarà)

L’alcalde de Cerdanyola no compleix les seves promeses electorals de retornar a la gestió pública serveis com l’aigua, la neteja dels espais municipals o les escoles bressol.

cxc1L’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, no compleix les promeses de recuperar la gestió pública dels principals serveis de Cerdanyola. El programa de Compromís de 2015 ha resultat un gran engany i ara tenen sis mesos per recuperar la credibilitat perduda, sota unes noves sigles “Guanyem Cerdanyola”.

Malgrat que Compromís va presentar al seu programa “Fomentar la gestió municipal dels serveis públics, ja sigui apostant per la gestió pública directa o per formes de cogestió amb entitats, associacions i cooperatives del municipi. Aquesta gestió serà més justa, més democràtica i aconseguirà un estalvi estimat d’un 30% del cost que actualment són impostos i beneficis que en treuen les grans empreses que els gestionen”, la realitat és que el mandat està arribant al seu final i no sa fomentat cap gestió municipal de cap servei públic.

Tres anys i mig ha tingut Compromís per remunicipalitzar algun dels serveis que té externalitzats l’Ajuntament. Tres anys i mig amb un govern que ha demostrat la seva inutilitat per recuperar serveis públics i la seva gran destresa mentint en el programa electoral.

Tres anys i mig sense haver-hi aconseguit – ni intentar amb valentia – recuperar el servei d’aigua (gestionat per AGBAR amb un sobrecost del 30% directe per al ciutadà). Sense recuperar el servei d’ajuda a domicili. Sense recuperar el servei de conservació i manteniment de parcs i jardins (adjudicat a CESPA). Sense recuperar el servei de neteja d’instal·lacions municipals (actualment adjudicat a CLECE). Sense recuperar el servei de recollida de residus sòlids, neteja viària i residus orgànics (actualment adjudicat a CESPA). Sense recuperar el servei d’autobús urbà (actualment adjudicat a SARBUS). Sense recuperar el servei d’escoles bressol. Sense recuperar el servei de pompes fúnebres,…

Compromís per Cerdanyola ha demostrat que en la gestió dels serveis públics és exactament igual que els anteriors governs que ha tingut la ciutat, amb una petita diferència: 4.606 persones es van creure que, amb Carles Escolà, arribaria el govern del canvi: el govern de les remunicipalitzacions.

Comparteix: