Podem Cerdanyola: “Catalunya no és mereix un president que irresponsablement crida a la guerra entre germanes”

El nucli local de Podem Cerdanyola ha emès un comunicat demanant al President de la Generalitat de Catalunya que rectifiqui per dir que “estiguem disposats a tot per viure lliures”. En cas de no rectificar, el grup demana la seva dimissió.

podemcerdanyolaEl President de la Generalitat de Catalunya ha demanat les ultimes hores al poble de Catalunya que “estiguem disposats a tot per viure lliures”, en referència als eslovens i eslovenes i la seva opció d’independència per via armada, en l’anomenada “guerra
dels 10 dies” que l’any 1991 va tenir un cost de desenes de morts i mortes i centenars de ferits i ferides en unes condicions absolutament diferents.

Malgrat els anys, les diferències entre els països, la situació política interna de cada país i la geopolítica europea i mundial amb notables i profunds canvis, la evocació a la guerra, al sacrifici i la mort no pot passar com si res.

A la via escocesa i canadenca evocada per Torra ara li oposa la de la guerra.

L’Ada Colau ha expressat que ”Com alcaldessa de Barcelona demano al President @QuimTorraiPla i al seu Govern q rectifiquin immediatament. La cohesió social de Catalunya ha d’estar per sobre d’ocurrències i cortines de fum per tapar els problemes del govern”. Nosaltres coincidim plenament amb l’alcaldessa que representa la dignitat de moltes de nosaltres.

Catalunya no és mereix un president que irresponsablement crida a la guerra entre germanes. El que volem i ens mereixem és un president que cridi al diàleg i l’entesa per avançar en la resolució de tants problemes pendents que ens posen a la cua d’Espanya i Europa: habitatge i pobresa energètica, treball, educació, sanitat, transició energètica i canvi de model productiu, seguretat ciutadana, contaminació i condicions ambientals per viure, canvi climàtic, renda mínima garantida i renda bàsica universal…

Ens volem en Pau construint un futur que no pertany a una part de la societat, sinó que és de totes i para totes.

Com va escriure Tarradellas l’any 1981, presagiant el futur “En cuanto a Cataluña, creo que es urgente que se recupere la unidad que se rompió en mayo de 1980, y que se olvide todo lo que ahora nos separa, porque nuestro país es demasiado pequeño para que desprecie a ninguno de sus hijos y lo bastante grande para que quepamos todos”

President Torra, rectificació o dimissió!

Comparteix: