Èxit del novembre feminista a Cerdanyola

Cerdanyola, durant el mes de novembre, s’ha tenyit de feminisme més que mai. Durant la setmana del 19 al 25 de novembre s’han realitzat diverses activitats de lluita contra les violències masclistes. Destaquem algunes de les activitats realitzades al llarg de la setmana.

lecturamanifest25n2018El programa del Dia Internacional contra les Violències Masclistes s’ha allargat a Cerdanyola durant tot el novembre. Coincidint amb el 25 de novembre, es va voler expressar el rebuig contra les violències masclistes, en diversos emplaçaments i des de diverses perspectives amb la confecció de quatre murals contra les violència: al Casal de Joves, al Camp de Futbol de Fontetes, a Ca n’Altimira i a la paret exterior del pati de l’Escola La Sínia.

Acte central #EnsVolemVives

El dissabte 24 de novembre va ser l’acte central del Dia Internacional contra les Violències Masclistes. La lectura del manifest va donar el tret de sortida de la jornades sota el lema #EnsVolemVives. El manifest va ser llegit per part d’entitats de la ciutat. Seguidament es va realitzar una performance teatral a càrrec de l’Aula de teatre de l’Ateneu, que va representar diversos àmbits de les violències que pateixen les dones: discriminació de les dones en l’àmbit laboral, reflexió sobre els estereotips de gènere que recauen sobre les dones i diverses formes d’assetjament sexual que patim les dones dia a dia.

Durant tot l’acte, Amnistia Internacional va estar present amb la campanya de sensibilització “No més Pedres”, de recollida de signatures per a l’elaboració de protocols d’assetjament sexual arreu del món.

Jornada per a professionals i organitzacions ciutadanes

La jornada (Re)Coneixem-nos. Com treballem les violències masclistes a Cerdanyola va reunir una seixantena de professionals i persones representants d’organitzacions de la ciutat, el dimecres 29 de novembre, amb l’objectiu principal de fer visible i donar a conèixer quins recursos treballen a Cerdanyola en matèria d’abordatge de les violències masclistes. Després d’anys de treball coordinat i de recursos consolidats, es va considerar important dedicar un espai a fer-ho visible i fer aquests recursos que treballen les violències més propers per a tothom. Durant la jornada es varen realitzar dues ponències. La primera va ser el “Treball de Cas” a càrrec de Jose Ramón Ubieto (psicòleg) que va destacar la necessitat de treballar el cas per cas i respectar sempre el ritme de cada dona per tal d’oferir un bon i adequat acompanyament. L’altre ponència va ser ”Situem-nos en el marc jurídic” a càrrec de Lucia Ortiz  (advocada), per tal de conèixer quins drets tenen les dones que han viscut una situació de violència masclista.

L’espai central de la jornada es va dedicar a “l’Espai Dinàmic” on es donaven a conèixer els diversos recursos de la ciutat: específics per a dones, socials, de seguretat i sanitàris, en matèria de violències masclistes.

Comparteix: