Jornada informativa sobre el Centre Direccional (Vídeo a l’interior)

El passat dimarts, 30 de novembre, vam organitzar una xerrada informativa sobre el Centre Direccional, el nou barri que s’està començant a urbanitzar entre Cerdanyola i Sant Cugat i que, si finalment es desenvolupa tal i com està previst, es convertiria en el barri més gran de la ciutat.

La jornada va comptar amb la participació d’ Helena Solà, portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Cerdanyola, Pere Solà, director del Consorci del Parc de l’Alba i Iñigo Enterría, regidor de l’Ajuntament de Cerdanyola i Conseller del Consorci del Centre Direccional.

Durant la xerrada, que va omplir de gom a gom la sala d’actes de Cal Pintxo es van posar de relleu, d’una banda, els possibles beneficis que el nou barri podria comportar (segons alguns) a la ciutat. Com, entre d’altres, l’atracció d’un elevat nombre d’empreses d’alt valor afegit que podrien suposar la creació de fins a 25.000 llocs de treball.

D’altra banda, es van detallar també els possibles problemes que el nou barri podria suposar si no es dissenya correctament, pensant en les necessitats dels 10.000 nous veïns que s’hi podrien instal·lar. Com el col·lapse de les vies de circulació o el perill dels abocadors que hi ha la zona, entre d’altres.

A la Jornada també es va posar de relleu que aquest és un projecte que ja està en marxa i per tant és cada cop més difícil d’aturar. Assumint, en tot cas, si es fes, un importantíssim cost econòmic a càrrec dels pressupostos públics. En tot cas, la paralització per part dels tribunals de l’anterior planejament urbanístic i l’inici d’un nou pla, ara en fase de projecte, obre l’oportunitat per a l’Ajuntament d’incidir en el projecte, aconseguint maximitzar els beneficis per a Cerdanyola. En aquest escenari, es fonamental que tots els veïns de Cerdanyola participin de forma activa en el procés de disseny del barri, aprofitant els recursos de que disposen els seus representants polítics. Des d’ERC ens comprometem fermament a dur a terme aquesta tasca, i ens posem a disposició de tothom interessat en el tema.

Si no vau poder assistir a la conferència, aquí podeu visionar el vídeo. Font: http://locals.esquerra.cat.

Comparteix: