La UAB, satisfeta de la integració a la zona tarifària 1: beneficiarà a 12.300 persones de la universitat

A partir del gener, els desplaçaments en transport públic entre la UAB i Barcelona i l’àrea metropolitana passaran a ser considerats d’una zona, gràcies a l’aprovació per part de l’ATM de la tarifa plana per a tots els desplaçaments en transport públic integrat entre els 36 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona (entre els quals hi ha Cerdanyola del Vallès), independentment de la zona a la que pertanyin. Els desplaçaments des de Sabadell o des de Terrassa implicaran títols d’una i dues zones respectivament, com fins ara.

RENFE RODALIESA partir del gener, els desplaçaments en transport públic integrat entre la UAB i Barcelona passaran a ser considerats d’una zona, gràcies a l’aprovació per part de l’ATM (Autoritat de Transport Metropolità) de la tarifa plana per a tots els desplaçaments en transport públic entre els 36 municipis de l’àrea metropolitana (entre els quals hi ha Cerdanyola del Vallès -on s’ubica la UAB- que pertany a la corona 2), independentment de la zona a la que pertanyin.

Això suposarà un important estalvi econòmic per a les 12.300 persones que viatgen a la UAB i resideixen en algun dels 18 municipis de la primera corona: Badalona, Barcelona, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Montgat, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Tiana i Viladecans.

Així, amb les tarifes vigents actualment, per a la compra d’una T-10 l’estalvi serà del 49% (de 20,10 euros es passarà a 10,20 euros). Alhora, per l’adquisició de la T-Jove, T-Mes o T-Trimestre l’estalvi serà del 26% (de 142 es passarà a 105 euros; de 72 a 54 euros; o de 196 a 145 euros, respectivament).

12.300 persones de la UAB resideixen a la 1a corona

El total d’estudiants o treballadors que resideixen a qualsevol dels 18 municipis de la primera corona i que a partir del gener es podran beneficiar de la reducció de preu és de 12.363 persones (la majoria, de Barcelona, 9.100). Segons l’Enquesta de Mobilitat de la UAB del 2017, un 83% d’aquests, venien a la UAB en transport col·lectiu.

Per la seva banda, els desplaçaments des de Sabadell o des de Terrassa implicaran títols d’una i dues zones respectivament, com fins ara, ja que els 18 municipis de l’àrea metropolitana (entre els quals hi ha Cerdanyola del Vallès, on est troba ubicada la UAB) que podran gaudir d’aquesta tarifa no canvien de zona i continuen integrats a la corona 2.

Així, aquesta aplicació de tarifa plana no significa que es produeixi un canvi de zones tarifàries. Cerdanyola, i per tant les estacions de tren o parades de bus de referència de la UAB, continuaran ubicades a la zona 2. D’aquesta manera, la relació de la UAB amb els municipis de la resta de corones seguirà com fins ara.

La mesura l’aplicarà l’ATM a partir de l’1 de gener de 2019 a tots els títols integrats, únicament en els trajectes que tinguin origen i destí dins de l’àmbit dels 36 municipis metropolitans (18 de la primera corona i 18 a la segona corona) que integren l’àrea metropolitana amb la tarifa equivalent a una zona tarifària.

Una reivindicació de fa anys

L’aplicació d’aquesta tarifa plana és molt positiu per a la comunitat UAB, que porta anys sumant-se a les reivindicacions de diferents agents territorials en pro d’un transport col·lectiu més accessible des del punt de vista econòmic.

De fet, aquesta és una de les mesures que inclou el Pla de Mobilitat de la UAB 2018-2024, com a fonamental per a aconseguir un model de mobilitat més sostenible.

Comparteix: