Primer dia de vaga als centres sanitaris de l’Institut Català de la Salut sense incidències destacables

Els serveis mínims continuen garantint l’assistència de tota l’atenció urgent. La central de trucades tenen el mateix nombre de consultes que un dia normal.Les negociacions segueixen obertes i Salut confia en arribar a un acord amb els sindicats convocants.
 
cap_fontetesEl primer dia de vaga convocat per diversos sindicats als centres sanitaris catalans s’ha desenvolupat sense incidències destacables. Els serveis mínims han garantit en tot moment l’atenció als dispositius urgents, que en el cas de l’atenció primària s’ofereix als centres d’urgències d’atenció primària (CUAP) i als punts d’atenció continuada (PAC). També ha funcionat amb normalitat el servei del Programa d’atenció domiciliària i equips de suport (PADES). La central de trucades de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha tingut la mateixa activitat que un dia normal.
 
Les negociacions per assolir un acord que desconvoqui l’aturada segueixen obertes
 
El director gerent de l’ICS, Josep Maria Argimon, va explicar ahir algunes de les accions que es posen en marxa per afrontar els reptes de l’atenció primària. Entre la quarantena de mesures previstes, Argimon va destacar la incorporació de 201 metges i metgesses de família per cobrir les necessitats actuals de plantilla i poder assolir l’objectiu d’un temps mig de visita de 12 minuts en una jornada diària d’assistència de 5 hores i 6 minuts.
 
Actualment, la institució té el pressupost necessari per poder-los contractar, però ara no hi ha aquest nombre de professionals a la borsa de treball de l’ICS. Per aquest motiu, i fins que no es trobin nous professionals, l’ICS proposarà que aquells professionals que ho vulguin podran augmentar el nombre de pacients que tingui assignats a canvi d’un increment de salari proporcional a aquest augment.
 
D’altra banda, l’organització també està posant en marxa altres mesures com la possibilitat de contractar professionals extracomunitaris que hagin fet la residència a Catalunya –una mesura aprovada la setmana passada pel Govern– i l’oferiment de la continuïtat laboral a professionals més grans de 65 anys, amb uns horaris i unes condicions adaptades.
 
Seguiment de les mobilitzacions
 
El Departament de Treball ha difós les dades de seguiment de la vaga per part dels professionals mèdics i de la resta de la plantilla del torn de matí i del torn de tarda.
Comparteix: