Dia Mundial de la Sida: “Coneix el teu estat”

Com cada any, l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès s’adhereix al comunicat conjunt de commemoració del Dia Mundial de la Sida 2018 que se celebra des de fa més de 30 anys.

mans_sidaL’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès s’adhereix a la commemoració del Dia Mundial de la Sida, aquest any sota el lema Coneix el teu estat, amb l’objectiu de compartir i assumir el compromís acordat per la comunitat internacional de posar fi a l’epidèmia com a amenaça per a la salut pública per al 2030.

Persones de tot el món uneixen forces per fomentar la conscienciació en relació amb el Virus d’Immunodeficiència Humana (VIH) / Síndrome d’immunodeficiència adquirida (Sida) i mostrar solidaritat internacional. Aquest esdeveniment brinda a tots els coparticipants, tant públics com privats, una de les oportunitats més clares per donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció, en els països amb més prevalença i també a la resta del món.

Cerdanyola del Vallès se suma al manifest per tal de fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH i s’adquireix un compromís laboral i professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/SIDA.

Aquest any es vol aconseguir que la població prengui consciència per realitzar-se la prova per detectar el virus, ja que moltes persones són portadores de VIH i no ho saben, i així garantir l’accés a serveis de prevenció i d’assistència. A més a més compartir i assumir, el compromís acordat per la comunitat internacional, de posar fi a l’epidèmia com a amenaça per a la salut pública per al 2030. Aquest objectiu, ja forma part de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, aprovada per l’Assemblea de les Nacions Unides.

El dia 30 de novembre la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color vermell a partir de les 18:30 h i el balcó de la Casa Gran lluirà una pancarta commemorativa del Dia Mundial de la Sida. Els dies 29 i 30 hi haurà un punt informatiu al local de l’assemblea comarcal de Creu Roja al local de l’entitat, ubicat a l’Avinguda de la Creu Roja, 25-29. El dia 30 de novembre la Creu Roja muntarà un punt informatiu al mercat de les Fontetes, en horari de 10h a 13h. Les activitats del divendres es completaran amb la xerrada oberta Som Conscients, coneixem i prevenim, al local de la Creu Roja a partir de les les 10 h. El dissabte 1 de desembre es muntarà un Punt informatiu i assessorament confidencial sobre el VIH/SIDA a la Plaça de l’Abat Oliba. Funcionarà de les 10:30 a les 13:30 h. A càrrec de l’Ajuntament amb col·laboració dels estudiants de 4t d’infermeria de l’EUIT (Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia ocupacional de Terrassa) i Creu Roja.

Més activitats

  • Exposició Sida, trenta anys i la història continua… – del 27 de novembre al 2 de desembre a la Sala 22 de l’Ateneu. L’exposició és un recull de diferents campanyes realitzades en els últims trenta anys.
  • Que sí, vida!. Obra de teatre i debat adreçada a alumnes de 3er d’ESO de la ciutat. Es faran dues representacions a càrrec de l’Associació Teatracció. L’activitat es farà l’11 de desembre.

Durant tot l’any es fan altres propostes:

  • Taller Febre de divendres nit, tracta d’una sortida nocturna virtual on els protagonistes enfronten situacions relacionades amb diferents drogues i relacions sexuals. A càrrec de l’entitat PDS – Promoció i desenvolupament social (ONG).
  • Assessorament i recursos per treballar la sexualitat saludable a les escoles de la ciutat.
  • Tallers sobre la sexualitat i afectivitat en els centres educatius, realitzats per les llevadores de l‘ASSIR (Atenció a la salut sexual i reproductiva).
Comparteix: