Alerta Cerdanyola! Vigila el teu gos, podria ser robat!

Deixar el teu gos al carrer mentre compres una barra de pa. Aquests deu segons podrien suposar un canvi de vida de la teva mascota que el portaria fins a la mort. No te la juguis, no et descuidis!

h7640_aEls robatoris de gossos per realitzar baralles de gossos clandestines – per guanyar diners en apostes il·legals – continuen presents a grans ciutats com Barcelona i a la seva perifèria, com el Vallès Occidental. És molt habitual veure als carrers de la ciutat cartells amb gossos perduts. En molts casos l’animal torna a casa però… sempre és així? La resposta és no. Molts desapareixen en el bosc, espantats, altres poden patir un accident, altres acaben a les gosseres i, una part, podria acabar en mans de màfies que estan creant un nou negoci que consisteix a guanyar diners a través d’apostes en baralles il·legals.

El modus operandis d’aquestes màfies sempre és similar. Segons expliquen des de l’Associació Vigilància Solidària, circulen amb una furgoneta i, quan la família del gos es descuida, l’agafen i el fiquen a dins. El robatori pot durar 10 segons, és a dir, el simple fet de deixar-lo a la porta mentre compres pa podria suposar un canvi de vida radical de la teva mascota que el podria portar a la mort.

Un cop robat, si l’animal és de raça perillosa o corpulent, seria entrenat per barallar-se – a vida o mort – contra un altre gos. Però no són els únics gossos que són robats: tots són candidats a aquests robatoris, ja que, els que no serveixen per a lluitar, serveixen d’espàrrings per ajudar a entrenar a altres gossos (i evidentment, morint també).

Les baralles són brutals. Els gossos han estat ensinistrats durant algunes setmanes i saben que, un cop s’han de barallar, només poden sortir vius o morts. Evidentment, moltes vegades el gos que surt viu acaba en unes condicions lamentables i els mafiosos decideixen llençar-lo a un contenidor.

Darrere d’aquest patiment dels dos gossos hi ha apostes que mouen molts diners. Segons l’Associació Vigilància Solidària, “el tràfic d’animals cap a Barcelona és esfereïdor, venen a centenars”, motiu pel qual Cerdanyola, per la seva proximitat, ha d’estar en alerta.

Comparteix: