Expressa’t: Com es gestionen els lixiviats i demés a Can Planas?

El divendres, 2 de novembre, amb motiu de lliurar alguns estris a la deixalleria, vaig fer un passeig per l’abocador de Can Planas. Ja feia vora un any que no hi anava.

rogerPrimer vaig anar al pou de lixiviats vora del camí que porta al Castell, i al mateix lloc que ja vaig trobar l’any passat hi havia un seguit de “taules” i algunes cadires i al mateix que aleshores, garrafes/envasos de plàstic de 8 i 5 litres amb retolacions que no son versemblants. L’anypassat, però, em va foragitar de mala forma una persona amb poc coneixement de la llengua espanyola, d’aparença mogrebí. Aleshores ho vaig posar en coneixement verbal del Regidor del Àrea de polítiques territorials, Sr. Iván González. No se si ell hi va anar o va enviar algú. Aquest any no hi havia ningú a aquella hora. No dona la sensació que hi vagin camions- cisterna a recollir els lixiviats per tal com es veu el terra del camí d’accés al pou.

Al indret diametralment oposat, al costat del torrent de Can Magrans,( prop del lloc on l’any 2004 hi hagué el “volcà” que escopí verins líquids i gasosos, provinents del abocador),per on passa el clavegueram que ve de la UAB, vaig observar que les tapes amb inscripció de “CLAVEGUERAM” aquest any no tenen el cadenat de precinte. Impedir que una persona pugui obrir la tapa es obligat per Llei,car el gas sulfhídric que surt es letal a sols 21-23 parts per milió.

Una darrera observació: tot el terreny està segat ( no ho havia vist mai, tot i que abans hi anava regularment) i la part a tocar del Parc Tecnològic està llaurada. Hi sembraran? Quan l’episodi del 2004 abans esmentat, vaig observar que hi havia faveres, que van ser arrencades en menys de 24-48 hores del episodi esmentat i mai més s’hi ha conreat. Plantaran quelcom comestible i la població de Cerdanyola serà el conillet de Indies? No oblidem que estem parlant del Parc de la Ciència i amb un Sincrotró i una UAB capdavanters en recerca. Ànim ciutadans i partits polítics!! Podríeu treure suc de tot això.

Roger Caballé- Ciutadà de Cerdanyola

Comparteix: