Escoltes Catalans celebra la 46a Assemblea General a Cerdanyola amb més de 700 participants

 L’Agrupament Escolta Pau Casals és l’encarregat d’organitzar i acollir l’acte. Sota el lema de “Decidim futur”, es durà a terme la votació per a la construcció d’una nova associació d’escoltisme català. Es presentarà un nou agrupament i es votaran nous càrrecs de la Junta, les memòries i els programes per al pròxim curs.

ImatgeAGOEC18El proper cap de setmana 17 i 18 de novembre, Escoltes Catalans celebrarà la 46a Assemblea General Ordinària (AGO) reunint més de 700 joves educadores dels 42 agrupaments escoltes membres de l’Associació d’arreu del país. L’AGO, que enguany es durà a terme al Pavelló Municipal Can Xarau Paco Arpide, a Cerdanyola del Vallès, és el principal òrgan de decisió de l’Associació i on es visualitza l’esperit de democràcia participativa en què eduquen els agrupaments escoltes.

Aquesta és una AGO decisiva perquè les centenars de joves decidiran el futur del moviment escolta. Sota el lema de “Decidim futur”, votaran si aposten per la construcció d’una nova associació d’escoltisme català que aplegui les tres entitats escoltes catalanes o decideixen conservar les tres associacions i seguir treballant juntes i fent escoltisme des de la diversitat. Amb aquesta votació, es tancarà el full de ruta aprovat el 2014 i culminarà el procés iniciat el 2009 per les tres entitats escoltes del país.

Les assembleistes també debatran i votaran memòries, programes i escolliran les noves membres de la Junta que definiran les línies de futur, en un intens cap de setmana. A més a més, durant l’assemblea es presentarà un nou agrupament escolta, l’AE Trini Nova, del barri de la Trinitat Nova de Barcelona.

L’acte serà acollit per l’Agrupament Escolta Pau Casals, de Cerdanyola del Vallès, que coordinarà i donarà suport a bona part de les tasques d’organització de l’assemblea amb ajuda de familiars del cau i d’antigues membres de l’Associació.

L’Assemblea començarà dissabte a les 16h, entre altres persones convidades, hi serà present Norma Pujol Farré, Directora General de Joventut i Carles Escolà Sánchez, alcalde de Cerdanyola del Vallès. També hi haurà una ponència de Mostafà Shaimi, investigador de la Universitat de Girona, qui posarà sobre la taula el tema del racisme i parlarà de les fortaleses i limitacions per combatre’l que té el moviment escolta.

Escoltes Catalans és una associació d’educació en el lleure que a través de l’escoltisme pretén educar infants i joves per tal que aquestes siguin persones compromeses, implicades i crítiques. Actualment, aplega 4.200 infants i joves repartides en quaranta-dos agrupaments en dotze comarques catalanes. És membre de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) i de les dues organitzacions internacionals juvenils més nombroses del planeta: l’Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM) i l’Associació Mundial de Guies Escoltes (WAGGGS).

Comparteix: