Pintada de murals reivindicatius amb motiu del Dia Internacional contra les violències masclistes

Enguany el lema escollit és #EnsVolemVives i es vol posar l’èmfasi a les violències masclistes en l’àmbit comunitari, fora del domèstic i familiar. El programa d’actes començarà el 19 de novembre. El dissabte 24 tindrà lloc l’acte central i el diumenge 25 es convida a participar a la manifestació unitària contra les violències masclistes de Barcelona.

CapturaEl 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional contra les Violències Masclistes i un any més, Cerdanyola del Vallès se suma a la seva commemoració amb un programa d’activitats sota el lema #EnsVolemVives. En aquesta ocasió s’ha volgut posar l’atenció a les violències masclistes en l’àmbit comunitari (agressions sexuals i assetjament sexual, Tràfic i explotació sexual de dones i menors d’edat, Mutilació genital femenina o risc de patir-la, Matrimonis forçats, Violència derivada de conflictes armats…)

El programa d’actes començarà amb una xerrada informativa, a càrrec de l’entitat Dones per la Igualtat, on es presentarà els serveis que s’ofereixen com a entitat, en relació a les dones que pateixen violència de gènere o qualsevol forma d’abús. Serà el dilluns 19 de novembre a les 18:30h a la seu de l’entitat.

La segona activitat del programa és una xerrada que farà un recorregut per la imatge cinematogràfica de les bruixes, en el marc de l’exposició Per bruixa metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya que es pot visita al Museu de Ca n’Oliver. La xerrada serà el dijous 22 de novembre a les 18:30h.

El mateix dijous es projectarà la pel·lícula Custodia Compartida de Xavier Legrand a la sessió de Xisnèfils, a les 21:30h a l’Ateneu.

El divendres 23 de novembre, 18h, tindrà lloc la xerrada Les agressions sexuals en contextos de Guerra i conflictes, organitzada per la Plataforma Cultural Dones.

L’acte central serà el dissabte 24 de novembre. A les 12h es llegirà el manifest a la plaça de Francesc Layret i seguidament es realitzarà una performance teatral a càrrec de l’Aula de Teatre de l’Ateneu. Durant el matí també hi haurà una carpa d’Amnistia Internacional on es recolliran signatures per la campanya No més pedres.

A la tarda, de 14h a 21:30h, al Casal de Joves i en el marc de la programació Ja Tardes!!, se celebrarà una jornada contra les violències masclistes que inclourà un dinar popular, un taller d’autodefensa feminista i actuacions musicals i de dansa.

El dia 25 de novembre hi ha convocada la manifestació unitària a Barcelona contra les violències masclistes i es fa una crida a participar-hi sortint conjuntament des de l’estació de la Renfe (10:30h).

El dijous 29 de novembre, es realitzarà una jornada de formació dirigida a professionals i organitzacions ciutadanes. L’objectiu serà (re)conèixer tots els recursos municipals i locals que treballen en l’abordatge de les violències masclistes.

Cerdanyola rebutja les violències masclistes

Una de les activitats destacables del programa d’actes és la campanya Cerdanyola Rebutja les Violències Masclistes que consistirà en la pintada de murals a diversos emplaçaments de la ciutat. Cada mural serà una mostra de rebuig contra les violències masclistes des d’una perspectiva diversa.

Relacions dels emplaçaments, persones qui faran el mural i lema que acompanyarà el mural:

  • Camp de futbol de Fontetes: Paco Miranda García, grafiter. L’esport contra les violències masclistes
  • Escola Municipal La Sínia: Cristina Garriga Turró, il·lustradora. L’escola contra les violències masclistes
  • Ca n’Altimira: Júlia Zapata Llargués, artista. Cerdanyola rebutja les violències masclistes
  • Casal de Joves: pendent a concretar perquè es fa mitjançant concurs de instagram. El jovent contra les violències masclistes

Disseny de la imatge

El disseny del programa d’actes d’aquest any presenta uns dibuixos que representen cares de dones valentes, dones que han sabut trencar amb l’ordre establert del patriarcat.

Aquests dibuixos són el resultat d’un procés de treball col·laboratiu amb dones vinculades a l’entitat SICAR cat. Aquesta entitat treballa amb dones víctimes del tràfic amb finalitats d’explotació sexual.

La direcció artística del treball ha estat a càrrec de l’Olga Molina.

Comparteix: