Es presenta la renovació de la Sala Togores

El Museu d’Art de Cerdanyola renova la sala dedicada al pintor local Josep de Togores amb nous materials. El Museu incorpora dipòsits del Museu Nacional d’Art de Catalunya i de la col·lecció del Banc de Sabadell. La sala s’inaugurarà el dijous 8 de novembre a les 19.30 h amb la presència del director del Museu Nacional d’Art de Catalunya, Pepe Serra.

unnamedLa Sala Togores del Museu d’Art de Cerdanyola consolida i incrementa el seu valor com a punt de referència per a gaudir i estudiar la vida i l’obra del pintor cerdanyolenc Josep de Togores amb la incorporació de nous quadres i fons documental de l’artista.

Importants préstecs del Museu Nacional d’Art de Catalunya i de la col·lecció del Banc de Sabadell s’han incorporat a la sala Togores una vitrina en rotació dedicada a la correspondència i al fons documental donat per les filles de l’artista. L’arxiu és d’un excepcional valor documental, amb cartes de Max Jacob, Eugeni d’Ors, Joaquim Torres García o Daniel-Henry Kahnweiler, llibres i fotografies.

Pintures més representatives de Togores

El Museu d’Art de Cerdanyola, com a membre de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya ha rebut el dipòsit durant 10 anys de tres de les obres més representatives del pintor que formen part de la col·lecció del Museu Nacional.

Es tracta de Voltants de Bandol (1923) Retrat de Mlle. Rosette Parmentier (1923) i de Tres nus (1924). La darrera d’aquestes obres és una de les teles més ambicioses del pintor, una obra mediàtica en el seu moment ja que va ser adquirida per subscripció popular i rebutjada per immoral per la Junta de Museus. Després d’una forta polèmica a la premsa, el quadre va se admès mitjançant la intermediació de l’alcalde de Barcelona i a partir de l’adopció d’un títol que li conferís una connotació al·legòrica, Primavera de la vida. Les altres dues teles són del 1923, un dels millors anys del pintor, i mostren els gèneres del paisatge amb connotacions orgàniques, i del retrat d’una estètica exquisida.

D’entre les obres de la Col·lecció Banc Sabadell destaca el paisatge de Prats de Molló d’una gran modernitat que mostra la proximitat a Manolo Hugué.

La sala Togores es presentarà a la ciutadania el dijous 8 de novembre a les 19,30 h. Durant aquell cap de setmana, coincident amb la Festa de tardor, hi haurà jornada de portes obertes al museu i el diumenge 11 a les 12 i les 13h es faran visites guiades a la sala.

Comparteix: