Triomf a Cerdenya d’un equip de Cerdanyola

El podi va estar format en la seva totalitat pel “Team Rally Costa Brava”.

2L’equip de Cerdanyola format pel matrimoni Jordi Renú i Núria Bergel s’han proclamat campions del Ral·li Costa Smeralda, en la especialitat de regularitat, disputat el passat cap de setmana a la illa de Sardenya. La cursa amb base a Porto Cervo i organitzat per l’Automobil Club Sassari i l’Automòbil Club Itàlia, es va disputar en carreteres del nordest de l’illa, en dues etapes amb un total de 10 trams cronometrats i més de 430 km recorreguts, dels que 88 eren cronometrats.

Aquest equip del Motor Club Cerdanyola va competir amb un BMW 325i de l’any 85. Un cotxe molt robust i fiable preparat per l’escuderia “Prorace” de Cerdanyola, de la mà de Joan Mármol i patrocinat per “Metalcaucho”. Es tracta d’un vehicle de sèrie segons les especificacions de la FIA com a Grup N, amb tracció al tren posterior i un motor de 6 cilindres en línea atmosfèric, que proporciona una mica més dels 171CV que oferia l’unitat sortida de fàbrica. La seva fiabilitat el fa un cotxe molt competitiu.

La cursa va ser molt disputada, ón 4 equips van destacar amb diferència de la resta gràcies a la seva experiència en la regularitat: els guanyadors Renú-Bergel amb BMW 325i, els segons Marcó-Pérez amb Porsche 911T, els tercers García-Gayete amb Golf Gti i quarts l’equip italià Corallo-Aliccico amb Lancia Fulvia coupé. Una penalització al primer control del primer tram va trencar les opcions a l’equip Marcó-Zorrilla de poder lluitar pel lideratge de la prova.

Es duen dos tipus de prova en el mateix ral·li, un de velocitat pura i un altre de regularitat amb velocitat imposada. En velocitat va vèncer l’eqip Iccolti-Zanchetta amb Porsche 911RS, seguits de Costenaro-Zambiassi amb Lancia Stratos, i tancant el podi l’equip Caragliu-Altzei amb Lancia Delta Integrale 16v.

Aquesta prova te com a objectiu tornar a formar part del FIA Tropy, el millor campionat internacional per a vehicles clàssics i històrics de competició. La primera edició d’aquesta prova es remunta a l’any 1978, ara fa 40 anys. La llegenda d’aquesta prova va néixer aquí, i grans campions com Verini, Toivonen, Kankkunnen, Cerrato y Biasion van deixar la seva emprenta. Alguns d’ells es van convertir en Campions del Món de ral·lis.

El 1er Rally Internazionale Storico Costa Smeralda, reconstrucció històrica del Rally Costa Smeralda, és un event automobilístic obert a conductors i autos que van fer historia al ral·li, amb l’objectiu de reviure les emocions de l’època en la que competien, amb uns cotxes de
llegenda: Lancia 037, Stratos, Fulvia i Delta, Porsche 911, BMW M3, Opel Kadett GTE, Fiat 124 i 125, Citröen Visa rally, fins als petits i eficients Autobianchi A112 Abarth.

La seu del ral·li està a la Costa Smeralda, amb seu a Porto Cervo, un dels llocs més encantadors de l’illa. La comarca de Gallura va ser testimoni del pas dels cotxes de curses per les seves dures i transitades carreteres, travessant paisatges absolutament impressionants. El Ral·li Costa Smeralda Storico pretén recordar, 40 anys després de la seva primera edició, un dels events d’automobilisme més glamorosos dels anys 70 i 80.

Comparteix: