En marxa les Cooperatives Escolars

Aquest any són sis les escoles que participen en el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola i onze les cooperatives que s’han formalitzat. L’Escola Municipal La Sínia se suma al programa de Cooperatives Escolars.

cooperatives_-96Avui els presidents/es i secretaris/es de les cooperatives escolars han estat els encarregats de presentar les seves cooperatives i els projectes que duran a terme davant un teatre ple dels companys de 5è de totes les escoles que hi participen.

En l’acte s’han presentat 11 cooperatives creades per l’alumnat de 5è de primària d’aquests centres i que porten el nom triat per tots els alumnes participants. Els representants de les 11 cooperatives han explicat el seu projecte i les accions que estan duent a terme. Els noms de les cooperatives són els següents:

A l’Escola Serraperera:

- cinquè A : COOP DE CINC,SCCL

- cinquè B : MINICOOPEBE, SCCL

A l’Escola Carles Buïgas:

- cinquè A: COOPEBUïGAS, SCCL

- cinquè B : IMAGINART,SCCL

A l’Escola Collserola :

- cinquè A: ILUSMILE,SCCL

- cinquè B: HANDMADE COLLSEROLA, SCCL

 A l’Escola Les Fontetes:

- INVENTION KIDS, SCCL

A l’Escola Municipal La Sínia:

- cinquè A: TOTS SOM UN, SCCL

- cinquè B 25 SOMRIURES ,SCCL

 A l’Escola Xarau:

- cinquè A : SMILEY KIDS ,SCCL

- cinquè B : YIN – YANG, SCCL

El programa de Cultura Emprenedora és una iniciativa de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona. Durant el curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la localitat.

L’objectiu és fomentar l’autonomia i la iniciativa personal, ensenyar a aprendre i millorar les competències socials, de lingüística, digitals, culturals, artístiques, entre altres, en una iniciativa d’interacció amb el món real.

Comparteix: